Пловдивските Ботев и Локомотив се разграничиха от разпространената на сайта на ЦСКА декларация, свързана с трибуната за гости на "Лудогорец Арена".

В нея се изказваше възмущение от условията в този сектор на "Лудогорец Арена" и се призоваваше за "за незабавни мерки за остраняването на "Аквариума" на ст. "Лудогорец Арена" и създаването на нормални условия за привържениците на гостуващите отбори". 

Пет клуба от елита скочиха срещу "аквариума" в Разград

Под нея бяха подписани ЦСКА, Ботев, Локомотив Пловдив, Етър и Берое. Впоследствие обаче се оказа, че пловдивските тимове са били подписани под нея без тяхното съгласие. "Канарчетата" дори оповестиха официално опровержение на информацията от сайта на ЦСКА на своята официална страница. 

Петричев: Лудогорец започва строеж на нов сектор за гости

"ПФК Ботев информира футболната общественост, че не е давал съгласието си да бъде подписван под разпространената от ПФК ЦСКА-София декларация, касаеща сектора за гости на ст. "Лудогорец Арена" в Разград."

"Съветът на директорите беше запознат от ръководството на този клуб със случая, но не е изказвал становище по въпроса", написаха от Ботев на сайта си.

Първоначално локомотивци не пуснаха такава информация на своята страница в интернет, но пред "Plovdiv Derby" изпълнителният директор на клуба Кузман Маринков е обявил, че е получено подобно писмо от ЦСКА, но категорично не е разрешавал "железничарите" да бъдат подписвани под него. Впоследствие те пуснаха и съобщение на сайта си: 

"Във връзка с днешната публикация в официалния сайт на ПФК ЦСКА-София, oзаглавена "Пет клуба с писмо до БФС", където е споменато и името на Локомотив, ви информираме, че информацията, която касае нашия клуб, не отговаря на истината. Ръководството на ПФК Локомотив Пловдив иска да съобщи, че не е взимало никакво отношение по темата", написаха от пловдивския клуб.

 Засега потвърждение има само на сайта на Етър, където въпросната декларация на ЦСКА е публикувана в пълния ѝ вид, докато от Берое още не са коментирали официално дали я подкрепят или не.