Главният мениджър на Етър Красимир Балъков сподели очакванията си пред клубния сайт на "виолетовите" за предстоящия двубой от 22-ия кръг на Първа лига срещу Берое Стара Загора в събота. Двубоят ще се предава пряко по DIEMA SPORT, както и онлайна на PLAY DIEMA XTRA и GONG PLAY.

Психиката - разковничето за знаменитото 3:3 между Етър и Септември

Балъков: Параноята в България е много голяма

Вижте интервюто на Балъков пред сайта на Етър (публикувано без редакторска намеса):

– Г-н Балъков, каква е нагласата за предстоящото гостуване на Берое?

– Очаква ни серия от мачове, които са изключително важни за нас. Всеки мач е финал. Първият е в Стара Загора, излизаме срещу много стойностен отбор, с много добър треньорски щаб. Берое е обигран отбор, всеки знае какво прави на терена, затова ще ни бъде изключително трудно да се противопоставим на техния синхрон. Но от друга страна ние трябва да печелим точки. Така че не отиваме в Стара Загора като обречени и ако някой иска да ни победи, ще трябва доста да се изпоти.

– Имате ли кадрови проблеми с отсъстващи играчи?

– Всички са здрави и на линия, групата ще бъде определена в петък. Големи промени няма да има, но Алиуне Бадара със сигурност се завръща след наказание. Радваме се, че играем в град с футболна общественост. Стара Загора и Велико Търново отдавна са градове с традиции и са правили интересни мачове, ние сега се завръщаме в тази традиция и се надяваме да се представим по най-добрия начин и ако можем, де спечелим точки.

– Притеснява ли ви фактът от честите съдийски грешки срещу Етър?

– Искам първо да поясня, че вината за ремито със Септември е изцяло в нас и не се оправдаваме с реферите. Първият мач винаги е неясен. Едно прекрасно първо полувреме за нас и по-лошо второ с няколко индивидуални грешки. Но след като видях записите – отново грешка на съдията. За кой ли път във В. Търново хората в черно си позволяват да дават несъществуващи дузпи. Нарушението на Пашов започва извън наказателното поле, съдията е там, вдига ръка за фаул и някой от помощниците му казва, че е дузпа. И той си променя решението. Страничният съдия не е на линията, а два метра напред и има съвсем друга гледна точка.

Още преди първенството казах, че се надявам то да бъде коректно. Да, във футбола се правят грешки, понякога са против теб, понякога за теб, но грешките на реферите все са в ущърб на Етър. Най-вече дузпите – със Славия, с Берое, със Септември и още ред други. Досега не сме били облагодетелствани с нищо. Не знам защо се получава така, но след като е серия, това означава, че съдиите не са респектирани от Етър и могат да си позволят да правят неща, които с други отбори не се случват. Аз не критикувам никого, искам само да дам знак към органите, които отговарят за тези неща, защото вече ни писна от съдийските грешки.

Пак казвам, ние не се оправдаваме с това, дори и с тази дузпа нямахме право да изпуснем победата. Търсим си вината изцяло в нас, но като клуб трябва да се защитим, защото вече станаха 5-6 случая. Много рядко говоря за такива неща, но си позволявам да го кажа в публичното пространство, защото това е единственият начин, по който мога да изразя своето недоволство. Наказанията, които се случват след нашите жалби, не ни топлят, защото губим точки.