Наставникът на Етър Велико Търново Красимир Балъков сподели мнението си след поражението на „болярите” от Берое с 0:1. Балъков не обвини съдийската бригада за действията си в Стара Загора, макар да се учуди как грешки винаги допускат „топ-реферите” в родната Първа лига. Балъков бе доволен от изявите на своите, които трябваше да изиграят цялото второ полувреме с човек по-малко, след като Венцислав Василев бе изгонен за втори жълт картон.

„Нека преди да кажем за съдийството, да кажем нещо за играта. Горд съм с моите футболисти, тъй като на фона на първото полувреме, което ни се случи. Допуснахме гол след елементарната грешка. С десет човека през второто полувреме надиграхме категорично Берое. Имахме ситуации чрез Флорент Боджажд, но не се възползвахме. Мисля, че се прибираме с вдигната глава към Велико Търново”, бяха първите думи на Балъков пред DIEMA SPORT.

„След мача с Левски коментирах веднъж съдиите. Прави ми впечатление, че винаги се коментират топ-съдии в топ-срещите в първенството ни. Всеки прави грешки, но не мога да разбера защо става така с топ-съдиите. Съдията си води мача перфектно, но колкото и да искаме да не ги коментираме, картонът на Венци Василев не го е имало. За дузпата не зная дали я е имало, но ако е… какво да говорим. Явно в България има тенденция към някои отбори, а по-малките, които се борят и искат да са горе в класирането при другите, не им се дава възможност”, продължи Бала.

„Ние няма какво да „вдигаме” футболистите. Колкото и да сме недоволни от резултата, играхме добре. Показахме характер, а сега най-важното е да се възстановим за следващия мач с Локомотив Пловдив. Ще направим ротации и ще дадем всичко от себе си. Изразходихме доста енергия в днешния мач”, не спря дотук Балъков.

„Резултатите на Локо Пд не дават предимство на Етър. Когато един отбор играе слабо, както Берое игра срещу Септември, то противникът е мотивиран. Иска ми се да бъдем разумни и да използваме шансовете си”.

„Венци Василев ще ни липсва, той е боец с характер, дава самочувствие на отбора. Имаме и други футболисти и ще опитаме да го заменим”, завърши Красимир Балъков.