Наставникът на Ерър Велико Търново Красимир Балъков коментира тежкото поражение от Лудогорец с 0:6 в мача от 26-ия кръг на Първа лига. Специалистът заяви, че случилото се е било инцидент, който „болярите“ трябва да забравят максимално бързо.

„Тежката загуба отдавам на по-големия респект, не очаквах, че ще покажем такъв на фона на първите 20 минути. Играчите или бяха пренавити, или не намериха правилната рецепта. Лудогорец като ти вкара два гола, се отпуска. Той умее да играе футбол. Ние на контраатака си търсихме шансвете. Но за жалост днес не бе нашият ден“, започна Балъков пред DIEMA SPORT.

„Ние искаме да стоим пакетирани добре в средата. Отзад да имаме възможност да не допускаме солови акции. Играчите на Лудогорец са добри, играят на малко разстояние добре. Понякога не се случват нещата. Трябва да забравим този мач бързо. Никой не е бил на сто процента сигурен, че срещу такъв отбор ще вземем три или една точка. Ние се опитахме, но мачът бе лош за нас“.

„Няма какво да критикуваме играчите. Ситуацията е такава, че нашите мачове тепърва започват. Ние трябва да си вземем поука от този двубой. Не влязохме добре и първата част я проспахме. Като Лудогорец поведе с два-три гола, трябва да се надяваш да не загубиш с много. Понякога се получаваха нещата, имахме положения. Първата част имахме две положения, можеше да се променят нещата, ако бяхме вкарали. Бадара второто полувреме имаше ситуация, ставаше 1:3, ако бяхме вкарали, но това е положението“.

„Ние продължаваме по-същия начин. Пет двубоя изиграхме на високо ниво. Този мач е един инцидент, който трябва да забравим по най-бързия начин“, завърши Балъков.