Наставникът на Етър Красимир Балъков коментира поражението на тима си срещу Левски с 1:2 в двубой от 19-ия кръг на Първа лига. Той беше доста остър спрямо отсъжданията на съдията Никола Попов и отменения гол, както и поздрави футболистите си за представянето им срещу "сините".

"Доволен съм, момчетата се стараха, могат да играят футбол, без страх, имахме предимство в по-голяма част от мача, класата на някой от играчите на Левски натежа, ние не може да се сравняваме с гигантите. Не можем да се сравняваме с нашите гиганти Левски, ЦСКА и Лудогорец, играхме по-добре от Левски. Грешки стават, към Буш не се ориентирахме добре, не намерихме рецептата срещу него, срещу Кабрал и Обертан се справяхме. Имаше ситуации за Левски, не бяхме достатъчно агресивни и това ни попречи. Нямаше никакво притеснение във футболистите, има ситуации когато не си толкова концентриран и получаваш гол. Искахме, желаехме и дори си вкарахме чист гол", коментира Балъков.

"Този сезон съм казал, че няма да коментирам съдиите, вижте нещата в студиото, в съблекалнята видях тази сцена, видях, че няма никакво нарушение при тази сцена, жалко, много жалко, че на господин Попов му се случва за втори път, в Разград срещу Лудогорец не ни даде чиста дузпа и сега ни отменя чист гол. Какво да ви кажа, в България трудно може да се работи. Ще си завърша сезона, сигурно ще си завърша и другия сезон, защото уважавам професията си, но много ще се замисля дали да остана след лятото или ще се върна там където нещата са по-чисти по-ясни", добави той.

"Пътят за промяна е честност, коректност, и това, което се види да се свири от съдиите, футболистите трябва да бъдат мотивирани, с храната идва и апетитът, условията за работа трябва да се променят, има светлинка в тунела, футболно погледната, президенти, собственици, които дават пари трябва да се замислят дали всичко върви коректно. Много неща се случват, които мен ме изваждат от нормалния начин на мислене. Параноя мен няма да ме хване в България, преди да ме хване параноята ще си тръгна от България. За зависимости и независимости не мога да ги коментирам, не ме интересуват, но факт е, че стават такива сцени като днес, за отбори, които имат цели, влияние, голям бюджет, които трябва да постигнат, независимо как да Левски ги уважавам много, те футболистите на Левски не са виновни, ние българите говорим кога ще се оправим, не правим нищо, за да се оправим. Големият колектив, който има в Търново и желанието на Общината да помага и на момчетата, които са в отбора, можех да си тръгна по-рано, но не го направих заради момчетата", каза още Балъков след двубоя.