Старши треньорът на Етър Велико Търново Красимир Балъков изрази задоволство от постигнатото реми 1:1 срещу Ботев Враца в 31-ия кръг на Първа лига. Резултатът гарантира първото място на „болярите” в група А от втората осмица, което значи, че в плейофите за седмото място те ще стартират с елиминация срещу втория от Група Б (понастоящем Славия).

Балъков призна, че неговият тим е имал късмет с изравнителния гол в добавеното време, а след това изрази и своето отношение във връзка с информациите около подадената от националния селекционер Петър Хубчев молба за прекратяване на договора. Именно Балъков е един от основните, ако не и главният вариант за поста.

Петър Хубчев подал молба за прекратяване на договора си с БФС

Хубчев отказа да коментира слуховете за оставката и Левски

„Крайният резултат е всъщност това, което постигнахме в 90-те минути. Щеше да е жалко, ако бяхме загубили. Играхме добре, стараехме се, изпълнихме тактическите задачи. Голът на Вълчев за Ботев Враца беше красив за неутралния зрител, за нас на пейката беше ужасен. Вкарахме Милчо Ангелов и видяхте накрая резултата, макар и с късмет. Много добро овладяване на топката и изключително добър изстрел”, каза Балъков пред DIEMA SPORT.

„Оставаха 9-10 минути, няма какво да направиш, освен да оставиш трима човека отзад. Заиграхме с двама нападатели и съответно поехме риск в защитата.”

„Много неприятна е тази контузия на Иван Петков. Мисля, че е скъсан ахилес. Надявам се докторът да ни даде позитивна информация. Ако е ахилесово сухожилие, за жалост ще трябва операция.”

„Имам молба към БФС – може би трябва да се помисли за групите във втората осмица. Трябва да станат по-интересни. Аз самият съм предложил идея. Този мач не беше от безсмислените, защото беше за първото място в групата, но трябва да се направят малки конюнктурни промени, за да бъде по-интересно. Моята идея се състои в това, че когато приключи първата фаза от първенството и се определят групите във втората осмица, първият тим в дадената група да получи определен брой точки, после вторият, третият и четвъртият. Този брой точки трябва да бъде такъв, че с две победи да бъде възможна смяна на позицията. Така си мисля, че ще бъде по-интересно. В тази група изиграхме само един мач от значение, този срещу Ботев Враца, който имаше отношение към първото място. Останалите нямаха значение.”

„Националния отбор и Петър Хубчев? Не мога да кажа нищо. Трябва да питате него дали това е истина (относно подадената молба за прекратяване на договора – б.р.). На мен ми се обадиха и ми казаха за това. Нямам причина защо го е направил. Това не е добре, защото в края на краищата в негово лице хората виждаха един от треньорите, които можеха да направят нещо с българския футбол. Кое да ме ласкае? Моето име го свързват почти винаги, когато има смени в националния отбор. До този момент не съм бил селекционер. Нека да изчакаме и да видим дали България ще почука на вратата ми, тогава ще говорим повече”, завърши Балъков.