Наставникът на Етър Велико Търново Красимир Балъков коментира успеха на тима си с 2:0 в първи плейофен двубой за разпределение на местата между 7-о и 10-о място в Първа лига. Реваншът е на 10 май във Велико Търново. Той коментира и ситуацията около поста национален селекционер.

"За първи път Етър побеждава Локомотив в Пловдив. Тимът беше мотивиран и концентриран още в началото, този епизод със засадата, стават грешки, и ние сме били ощетявани, играхме по-добре, заслужено си победихме", коментира Балъков след двубоя.

"След като в тази ситуация и публиката реагира, много емоции имаше в мача, стана напрегнат мач, искаше ми се да играем 11 срещу 11, и така щяхме да ги победим, защото отборът игра добре. Имаме си един стил на игра, съобразяваме се като има два мача, не трябва да правим глупости, в края имаха ситуации, в Търново ни очаква здрава битка, както и да дойдат, ние ще излезем за победа", каза още наставникът на Етър.

"На 15 май имаме разговор с Общината и ръководителите на клуба и тогава ще мога да дам отговор, приказки и разговори се водят много, но има малко от това, което ние искаме. Бъдещето ми е без значение, клубът няма как да , спортно-технически се направи крачка, трябва да има терени, база, пътуваме постоянно, което не е нормално за клуб от Първа лига", добави Балъков.

"Изпълкомът на БФС решава, следващият национален селекционер ще е различен от този, който е сега. С Хубчев се познаваме отлично, работили сме заедно. По тази тема няма какво да кажа и след мача с Ботев Враца, казах, че като му дойде времето, ще го коментирам. Концентриран съм върху работата си с Етър", завърши изказването си наставникът на Етър.