Отборът на Етър започна подготовката си за новото първенство в елита. Точно в 10:00 часа на стадион "Ивайло" отборът бе изведен от Красимир Балъков и неговия щаб Станислав Генчев, Илиян Киряков и Калоян Чакъров под аплодисментите на присъстващите фенове.

Красимир Балъков не пожела да говори пред медиите днес, като в понеделник от 11:00 часа на пресконференцията, която дава клубът, ще има повече яснота по всички въпроси.

Изявление направи само административният директор на "виолетовите" Страцимир Тинчев. 

"Г-н Балъков към момента има договор с клуба. Дали той ще води отбора и всички важни неща около клуба ще обявим на пресконференция в понеделник, там ще обявим и лагери, контроли, планове. Засега Етър е напуснат само от Венелин Филипов и Денис Гъргич, с които се разделихме по взаимно съгласие. Има и играчи с изтекли договори, но са тук и водим преговори. В понеделник вечерта стартираме контролите срещу ЦСКА", заяви Страцимир Тинчев.

21 футболисти се включиха в първата подготовка на отбора. Сред тях бяха и Ерик Почански, Румен Руменов, Стефан Неделчев, за които се бяха появили публикации, че се разделили с Етър ВТ. От заниманието липсваха само Георги Сърмов и Алиуне Бадара, като нападателят получи разрешение от клуба за закъснението. Нямаше ги и тримата преотстъпени Пламен Гълъбов, Никола Колев и Аласана Мане, чието бъдеще тепърва ще се решава. Водят се разговори и с нови футболисти, но повече яснота около всички въпроси ще има в понеделник./БТА