Наставникът на Етър Велико Търново Красимир Балъков заяви, че пред „болярите“ има два-три варианта за привличане на нови футболисти, но обясни, че не може да даде подробности. Една от легендите на българския футбол говори след контролата, която „виолетовите“ загубиха от ЦСКА с 0:2.

„Решението да остана в Етър не беше трудно. Ние вече от 6 месеца говорим дали ще остана. Тук не става дума за това дали аз ще остана да работя или не. Става дума за граденето на един клуб, който има традиции и заслужава да бъде в А група. Моят договор бе до 20 юни и сега го продължихме“, започна Балъков.

„Оставането на клуба зависи от бизнеса в града първо. Те помагат хората, но не достатъчно за оставането в елита. Сега сме направили една концепция, която искаме да реализираме. Времето ще покажем дали можем да я реализираме. Освен спортно-техническите неща, които работим всеки ден. Тя включва рекламодатели, които искаме да привлечем като основни спонсори, имаме и идея за малки спонсори. Както навсякъде по света. Искаме поне 20-25 фирми да са рекламодатели. Ще ги търсим, за да може да реализираме идеите си“.

За слуховете от преди седмици, които го свързваха с треньорския пост в ЦСКА, Балъков каза: „Спекулации не коментирам. Ако е имало нещо такова, сега щях да съм в ЦСКА, а не в Етър. Така че, оставете ги тези неща. Вие знаете моите симпатии към ЦСКА и уважението към този клуб, така че не искам да спекулирам“.

„Абсолютно нормална контрола. Ние сме на 4 дни работа, ЦСКА – на 10-11. Добра тренировка“, коментира още специалистът.

„Аз съм винаги доволен, когато съм във футбола, защото той ми е любовта. Още повече в града, в който съм израснал и съм създаден като футболист, да имам възможност да помагам винаги е добре. Засега съм там. В бъдеще Господ знае къде ще бъда“.

„Докато има трансферен период винаги може да има играчи, които ще ни напуснат и които да привлечем. Основата засега я запазихме.  Има два-три варианта за нови футболисти, които следим, но не мога да ви кажа нищо конкретно“, завърши Балъков.