Старши треньорът на Етър Велико Търново Красимир Балъков не беше никак щастлив след 0:3 от Витоша Бистрица в 29-ия кръг на Първа лига. Наставникът заяви, че тя все още е плод на разочарованието от загубения четвъртфинал за Купата и сигурното класиране за баражите за 7-ото място.

Балъков обаче също така подчерта, че колкото и да се поставя на мястото на своите играчи, с нищо не може да оправдае постната им продукция.

„Не сме от вчера във футбола. Знаете – особено след отпадането от Купата, имаше лек срив психически. Нормално. Изиграхме един горе-долу сносен двубой с Ботев Враца. В тези 4 мача, които остават много тежко и трудно е да мотивираш играчите. Какво ли не опитахме, какво ли не приказвахме… Няма я тази нагласа до последно, на всяка цена. Дори и да съберем всички точки до края – няма файда. Дано събудим футболистите до края”, коментира Балъков пред DIEMA SPORT.

„Витоша Бистрица да ни е надиграл – не така. Имахме достатъчно положения. Грешката при първия гол беше решаваща. Дано се възстановим и потърсим по-добри резултати.”

„Този момент – да преследваш цел на всяка цена – вече го няма у футболистите. Колкото и да ги обвиняваме, мога да ги разбера, защото съм минал по този път. Не ги и оправдавам обаче. Един мач беше, ще се опитаме да коригираме нещата. Като цяло съм доволен от играта. Исках да бъдем по-активни напред, по-разчупени. Бистрица се затвори, което беше нормално.”

„Казах на моите футболисти, че трябва да играят за себе си, за позитивния имидж, който го създадохме. Надявам се в следващите мачове да покажем добра игра и положителни резултати. Дълго градиш и много бързо разваляш.”

„Във всеки мач ще дадем шансове на тези играчи, които са играли по-малко. Просто трябва да поддържаме формата на всички. В крайна сметка затова сме 24-25 човека – за да можем да използваме всички.”

„Бъдете сигурни, че в баражите отборът ще бъде подготвен и мотивиран по най-добрия начин. Дали ще спечелим 7-ото място, не мога да кажа. Ще дадем всичко от себе си. Трябва по-отговорно да се отнасяме в защита, за да не се получават такива резултати”, завърши Балъков.