Мениджърът на Етър Велико Търново Красимир Балъков коментира в интервю за DIEMA SPORT и предаването „Домът на футбола“, че докато не спрем с футболната параноя, в България няма да имаме футбола, който искаме. Един от героите от САЩ’94 поясни, че под параноя има предвид съмнението, което витае, при все, че феърплеят е налице. 

„Чувствам се много добре в Първа лига. Отначало отборът бе в лоша позиция. Трябваше много да се работи, успяхме да спасим клуба. Имаме 4 човека активно занимаващи се с клуба. Това са Страцимир Тинчев, Стефан Атанасов и Александър Нанков (член на УС), заедно с мен. Може би даже не ги знаете“, каза Балъков.

Балъков: Много съм малък, за да се срещам с правителството 

„Аз се чувствам добре като работя, удоволствието, което ми създават играчите, изпълнявайки това, което искаме от тях. Тази година, за разлика от миналата, когато се борехме за оставане в елита, имахме много повече сцени, от които можеше да сме недоволни. Тази година са много по-малко, което е позитивно. Лошото е, че тези спорни моменти се случват в мачове срещу грандове. Левски, Лудогорец, с ЦСКА не е имало такава сцена. Аз не коментирам съдии. Коментирам само когато нещата са ясни и точни – както бе на мача с Лудогорец (бел. ред. – Етър имаше претенции за дузпа) и на мача с Левски (бел. ред. – когато великотърновци имаха претенции, че незачетеният им гол е редовен). Защо, когато съм ощетен, да не кажа, че съдията е направил грешка? Аз когато играя слабо, казвам, че противникът ме е надиграл и признавам грешките си. Нека и съдиите да признават своите грешки, когато видят, че са имали такива. Не знам защо бъркат, това може да кажат хората, които отговарят за тях. Аз мога само да им стискам палци, да свирят по-добре. Мисля, че могат. Показвали са го. Разбира се, че има голямо напрежение върху съдиите, но няма начин да няма. Те трябва да държат на него и да се опитват да дават максимума от себе си. Не може все да казваме те не го видяха или аз не го видях. Трябва да има и друга форма на обяснение на тези неща“, категоричен бе треньорът.

„Казах, че преди да ме хване параноята ще си ида в Германия, да. Става дума за тази параноя, която много витае у нашия шампионат. Дори когато се играе чисто и честно, хората намират вариант да кажат нещо. Докато не спрем да коментираме тези неща и не гледаме професионално, трудно ще имаме футбола, който искаме. Сега последно с Ботев Враца, като си вървях по улицата, един човек ме пита дали нарочно не сме били Ботев Вр. Това е част от това, за което говорим“, каза още специалистът.