Мениджърът на Етър Велико Търново Красимир Балъков коментира пред „Домът на футбола“ по DIEMA SPORT, че въпреки че е фен на ЦСКА, е професионалист и стиска палци Левски да намери верния път. Треньорът подчерта, че така ще се покачи конкуренцията, а оттам ще скочи нивото на футбола у нас.

„Сигурен съм, че първенството е направило огромна крачка напред. Виждате колко оспорвани двубои стават. Първенството става много по-интересно. От всяка гледна точка правим крачи напред. Дано се задържи това темпо и в бъдеще да има още по-интересни мачове“, каза Балъков.

„Тук е мястото да кажа, че без жива и явна конкуренция трудно могат да вървят тимовете ни в Европа. Радващо за мен е, че ЦСКА, на фона на Любо Пенев, който промени отбора за отрицателно време, въпреки критиките, като се струпаха върху него, аз като негов колега му свалям шапка, че той за кратко време превърна ЦСКА в отбора, който искат феновете. Значи може, и това е роден специалист. Трябва да уважаваме българските специалисти. Ето, Любо влезе, направи промени, продължава да го прави. Така трябва да се работи. Хората разбиращи от футбол, трябва да получат възможност да работят, както искат“, продължи Балъков.

Балъков: Много съм малък, за да се срещам с правителството 

„Разминахме се с ЦСКА не по моя вина, може би не и по вина на ръководителите на ЦСКА. Просто не се разбрахме. Никога не съм коментирал нещата от кухнята, няма да го направя и сега. Останали сме в добри отношения, но не сме стигнали до договорка“.

Запитан за промените, които настъпиха в Левски в началото на март, Балъков обясни: „Нищо не мога да кажа за Левски. Там съм тотално любопитен да видя какво ще стане. Там всяка седмица или месец става нещо, за което после всеки се пита. Стискам палци и за Левски, макар че от дете съм цесекар, но съм професионалист и стискам палци Левски да намери верния път и да се приближи до ЦСКА и Лудогорец, за да има голяма конкуренция. И повече отбори да влязат в конкурентна среда, от която само футболът ни може да спечели“.

„Бих работил във водещите клубове. Моите амбиции са да бъда там, където може да се играят евротурнирите. Едно е желанието, друго е това, което иска отсрещната страна“.

„Каква е следващата треньорска амбиция на Балъков? Само Господ може да каже. Времето ще покаже. Сега имам договор с Етър. Дори да не остана там, искам клубът да не зависи от никого и да посъбудя заспалите пластове и механизми“, каза още Балъков.