Треньорът на Етър Велико Търново Красимир Балъков коментира последните информации, че ще замени Петър Хубчев на поста национален селекционер на България, а роденият в Гложене специалист ще поеме Левски. Един от героите от САЩ 94‘ използва профила си в една от социалните мрежи, където написа, че българският манталитет е забил нож в гърба на футбола ни.

Както е известно, по-късно днес, в 21.45 часа „трикольорите“ гостува на Косово във втория си мач квалификационна група А за Евро 2020.

Балъков категорично отрече да е имал разговори с Българския футболен съюз на такава тематика. Той също така акцентира върху предстоящата среща на „трикольорите“, като изрази и опасения, че подобна новина, която определи като „фалшива“, може да вкара напрежение в тима.

Публикуваме пълния текст, който написа Балъков, без редакторска намеса:

БЪЛГАРСКИЯТ МАНТАЛИТЕТ ЗАБИ НОЖ В ГЪРБА НА БЪЛГАРСКИЯ ФУТБОЛ

Във връзка с публикации в средствата за масова информация, от днес - 25 март, засягащи името ми, съм длъжен да отговоря:

Първо: Никой от БФС не е водил разговори с мен за каквито и да е промени или назначения.

Второ: Днес националният отбор има много важен мач в Косово и такива фалшиви новини, могат да доведат до сериозно напрежение и нагнетяване на обстановката. А точно сега на футболистите е необходимо спокойствие и концентрация.

Трето: В момента се подготвям за последната фаза на шампионата и предстоящия двубой за Купата на България с моя клубен отбор „Етър” и по никакъв начин не желая моите футболисти да отвличат вниманието си от поставените цели в първенството и турнира за Купата, които преследваме.

Четвърто, но не по важност: Аз не служа и не защитавам ничии интереси. Имам договор, следвам стриктно своята програма и подобни спекулации не могат да ме отклонят от задачите и работата ми в „Етър”.

И за финал: Желая успех на националите и Петър Хубчев тази вечер!“