Красимир Балъков ще изведе за последно родния си Етър като треньор във вторник срещу Левски в баража за Лига Европа. Любопитното бе, че последният мач на Бала за "болярите" и като футболист беше срещу "сините". При това спомените са повече от приятни за него и търновци – два негови гола и категорична победа с 4:2.

Датата е 1 декември 1990 г., последен есенен кръг от първенството. На трибуните има 10 000 зрители. Дикторът на стадион „Ивайло”  съобщава по уредбата, че е постигнато споразумение за трансфер в Спортинг и Балъков играе прощален мач с виолетовия екип.

Именно Краси Балъков открива резултата, като вкарва за 1:0, но Михтарски изравнява. След почивката обаче домакините се разиграват и бележат нови голове чрез Ангел Червенков и Илиян Киряков от дузпа, а Балъков нанизва и второто си попадение, преди Велко Йотов да фиксира крайното 4:2.

Така с тази победа Етър зимува на второто място, а пролетта излиза начело и печели шампионската титла. При това в последния кръг отново бие Левски, този път в столицата с 1:0, и получава златните медали. Това е единствената победа на Етър като гост на "сините".