Футболистът на Етър Даниел Младенов получи приза си за Играч на 26-ия кръг в Първа лига в традиционната анкета на Пресклуб „България”.

Треньорът Красимир Балъков пък ясно постави двете цели пред отбора до края на сезона – класиране на полуфиналите за Купата на България и заемане на 7-о място в шампионата.

„Ние сме доволни оттова, което се случва. Сега ни чака вторият етап. Имаме мач за четвъртфинал за Купата на България, които се очертава един от най-важните двубои, които ни очакват. Надяваме се да продължим на полуфинал. Това е една от целите ни. Другата цел е седмото място. В момента няма вече какво да държим напрежението далеч от футболистите. Ясно е категорично какви са двете ни цели. Очервата се Етър за е интересен на футболната общественост”, каза Краси Балъков, чийто Етър играе с Локомотив Пловдив на ¼-финалите за Купата на България.

„Ако случайно отидем да играем в европейските турнири, ще оптиаме да направим и по-голяма конкуренция в отбора. Да привлечем двама-трима, които да подобрят конкуренцията, защото в Европа дори първият кръг ще бъде изпитание за нас. Ще бъде един много сладък опит, защото знаете, че когато никой не очаква нищо от теб, може да има изненада. Нека изчакаме и първо да видим дали изобщо имаме сили да отидем до там. Спокойни сме и ще видим времето какво ще покаже”, заяви още Балъков.

„Ще се опитаме да покажем на българската футболна общественост, че традицията се възражда и ние също можем да имаме пълен стадион. Във финансово отношение нещата не са се променили. Да се надяваме, че с резултатите, които показваме, ще има повече хора, които да подкрепят проекта Етър Велико Търново. Имаме тригодишен договор с Winbet, което ни носи някаква сигурност. Ние имаме желание да събереме добрите бизнесмени и да им обясня защо да ги дават тези пари. Сега знам каква е абсолютно цялата картина. Аз имам такива отношения с Търново, че дори и да не остана, по такъвто и да е начин ще помагам. Това не може да го кажем от сега", сподели Краси Балъков.

„Пак се очертава същата битка като миналата година. Въпросът е кога ще приключи. Винаги за едно първенството е хубаво, ако ЦСКА бъде по-близо до Лудогорец. Ако могат да смъкнат точките. Има толкова мачове до края. Ще бъде доста интересно. нищо не може да се каже от сега. Всичко е въпрос на постоянство. Левски има възход, но ЦСКА има по-голямо постоянство. Смятам, че така ще върви подреждането", заяви Балъков на въпрос дали ЦСКА  е реален конкурент на Лудогорец.

„Само стискам палци и полежавам на всички национали и ръководството да имат голям късмет. Освен това, което ще свършат на терена, ни трябва и късмет. Тези отбори, с които ще играем са на вид малки, но с големи състезатели. Ще бъде абсолютно трудно и тежко. Да ги подкрепим всички и направим по-добра атмосфера за предстоящите мачове", каза Красимир Балъков по повод националния тим и добави:

„Петър Хубчев е един от малкото треньори, които нямат страх да правят експерименти. Това е нещо нормално. Тук имаше тенденция да се викат едни и същи футболисти. Това е позитивно нещо за България. Защо не? Когато един футболист е в добра форма, националният треньор може да се обърне към него. Всеки футболист, които играе добре е добре дошъл в националния. Смятам, че един-двама футболисти от Етър има кандидати за националния отбор, ако продължат да работят по същия начин."