Александър Дюлгеров е второто ново име в селекцията на Етър за предстоящия трети пореден сезон в елита. Игралият в ЦСКА бранител подписа днес двегодишен договор с „виолетовите“, след като премина медицински прегледи.

Дюлгеров е роден на 19 април 1990 г. в Благоевград. Играе като десен бек и централен защитник, висок е 184 см, тежи 73 кг. Започва кариерата си в родния „Пирин“, където дебютира през 2009 г., след което е закупен от ЦСКА, но е преотстъпен на Монтана. После става титуляр в Локомотив Сф, с който през 2012/2013 г. записва 38 мача и 2 гола. Първото му попадение в елита е срещу Етър. После играе в Славия и румънския Конкордия и отново се завръща в Пирин. През 2016/2018 г. е част от първия отбор на ЦСКА, с който има 46 мача и 1 гол. През зимната пауза разтрогна договора си с „червените“ и през пролетта на т.г. бе играч на Септември, където изигра 12 мача с 1 гол. Общо в професионалната си кариера има над 170 мача за първенство.

Сашо Дюлгеров още днес ще се включи в подготовката на „Етър“ на лагера в Елена, като вероятно ще облече виолетовия екип още в следващата контрола. „Болярите“ срещат утре Ботев Гълъбово, като мачът е от 18 ч. в Елена. До момента етърци записаха победа с 2:1 над Дунав Русе и равенство 1:1 със Спартак Плевен.