Първа победа под ръководството на новия си старши треньор Росен Кирилов взе съставът на Етър Велико Търново. Болярите надиграха с 2:1 Дунав в Трявна, където е на подготовка русенският тим. Преди това етърци бяха завършили 1:1 със Спартак Плевен.

И трите гола в Трявна паднаха през първата част, като за етърци се разписаха Флорент Боджадж и Дани Младенов, а голът за съперника бе отново от дузпа, реализирана от Стефан Христов.

Още в 1-ата минута новото попълнение на отбора Стефан Христов направи добър пробив от дясно и центрира, но удара на Ахмедов беше париран от вратаря на търновци. В 5-ата минута обаче "виолетовите" откриха резултата. Йордан Апостолов центрира отдясно от корнер и Боджадж надскочи пазача си, като прати с глава топката в далечния ъгъл за 0:1. Дунав успя да изравни в 14-ата минута, когато Стефан Христов напредна отдясно и бе застигнат от Крум Стоянов, който се опита да го спре в пеналта и реферът Георги Давидов отсъди дузпа. Христов прати топката в десния ъгъл на Христо Иванов за 1:1.

Второто попадение за етърци падна в 29-ата минута, когато Крум Стоянов надбяга няколко бранители отляво и центрира, вратарят не се намеси добре и топката отиде у Дани Младенов, който с удар от въздуха вкара за 1:2.

И двата тима имаха още възможности до края, като вратарите се намесваха решаващо или пък топката бе чистена от бранители пред голлинията.