30-ият кръг в Първа лига се очакваше с огромно нетърпение заради поредното издание на дербито между "червени" и "сини". Но в крайна сметка големият печеливш от случилото се оказа Лудогорец, който дръпна в класирането и направи огромна крачка към поредната титла у нас.

Ето всичко от уикенда на Първа лига:

Първа шестица

ЦСКА - Левски 0:0

Мач, който едва ли ще бъде запомнен с нещо особено освен че това бе първо дерби без отбелязан гол от 9 години насам. И двата отбора имаха претенции от съдийството, а големият победител от всичко случило се бе Лудогорец.

Павел Колев: Имаше съдийски безобразия и в двете посоки

Стоилов: Съдията изкара мача за хикс

Ники Михайлов: Ако беше паднал гол, мачът щеше да приключи така

Пенев: Направихме силен мач

Дерменджиев: Нещо не беше точно в мерника ни


Лудогорец - Ботев Пловдив 3:0

Защото няколко часа по-късно разградчани се справиха комфортно с "канарчетата" след един гол на румънеца Драгош Григоре от дузпа и два на Якуб Швиерчок.

Киров: Играта ни не се получи

Стоев: Очаквах доста повече от Ботев Пловдив

Швиерчок: И преди този мач Лудогорец беше на първо място


Берое - Черно море

В третия мач от Първата шестица Берое си върна петото място след успех с 2:0 над "моряците". Головете отбелязаха Педро Еуженио и Иван Банжаловски, а отборите завършиха и с по човек по-малко.

Илиев: Не правим трагедии от един мач

Томаш: Срещу Левски ще играем футбол


Втора осмица

Група А

В група А на Втората осмица интрига не съществува, тъй като крайното класиране на отборите е известно - Етър ще е първи, Ботев Враца втори, Витоша Бистрица трети, а закъсалият Верея последен.

Верея - Етър 0:3

В неделя Етър постигна безпроблемна победа над старозагорци, чието бъдеще най-вероятно ще се казва Трета лига. Иван Петков реализира хеттрик за успеха.

Балъков: Трябваше да сме концентрирани, за да постигнем успех

Вутов призна: Изпадаме и няма да вземем лиценз

В понеделник от 20 часа пък можете да гледата Витоша Бистрица - Ботев Враца по NOVA SPORT и онлайн на PLAY DIEMA Xtra.


Група Б

В група Б интригата все пак е малко по-голяма, тъй като Локомотив Пловдив и Славия се борят за първото място, а Септември и Дунав Русе за третото, което би им дал за съперник в плейофите за оцеляване Верея.

Е, през уикенда именно Септември и Дунав се оказаха победители в мачовете с тези над тях в класирането.

Дунав - Локомотив Пловдив 2:0

В Русе Драгош Фирцулеску реализира двата гола за успеха над "смърфовете", който бе подпомогнат доста от червения картон на Лукас Масоеро още във 2-ата минута, след който Фирцулеску откри с дузпа.

Акрапович изригна срещу съдията: Тъжен ден за футбола, така не се прави

Фирцулеску: Спасението ще е много трудно


Септември София - Славия 3:2

Септември обаче отговори на предизвикателството по страхотен начин. На Националния стадион Славия водеше с 2:0 още до 11-ата минута след две попадения на Цветелин Чунчуков. Само че последва страхотен обрат - Александър Дюлгеров и Кристофър Мандиангу доведоха нещата до 2:2, а в самия край влезлият като резерва Илия Димитров донесе успеха за Септември.

Венци Стефанов: На 100% знам, че всичко беше честно

Загорчич: Това е срамно, правим абсолютни глупости