3 дни, 7 мача, 11 гола. 15-ия кръг от Първа лига вече е в миналото. Но действителност, колко много събития, радост, огорчение, попадения и нарушения стоят зад тези цифри.

Ако си припомним най-важното, в чисто хронологичен ред, ЦСКА победи, резервите на Ботев Пд се оказаха ключът към драматичния успех, Левски се препъна в традиционно трудния съперник Черно море, Етър Велико Търново измъкна трите точки, Ботев Враца се върна у дома, Славия и Локо Пд ще се запомнят с грозните сцени след хикса, а за финал шампионът взе задължителна победа.

Най-неприятният момент обаче се разигра в неделя след края на мача между Славия и Локо Пд. 

 

ЦСКА – Витоша 3:0

ЦСКА се наложи с 3:0 при домакинството на Витоша Бистрица в първия мач от 15-ия кръг на Първа лига. "Червените" постигнаха убедителен успех от цифрово изражение, но не убедиха с представянето си. Мауридес отбеляза две от попаденията в срещата, а Кирил Десподов вкара много красив гол във вратата на съперника.

Играч на мача – Кирил Десподов

Кирилов: Мачът вървеше 0:0, но това не е моят футбол

Ел Маестро: Не се съмнявах, че ще вкараме

 

Ботев Пд – Септември Сф 2:0

Ботев Пловдив стигна дo инфарктна победа срещу Септември София. Двубоят в Коматево завърши 2:0, но и двата гола дойдоха след 89-ата минута на двубоя. В герои се превърнаха влезлите като резерви Васил Шопов и Иван Василев, които реализираха попаденията и възнаградиха усилията на съотборниците си.

Играч на мача – Тодор Неделев

Тодор Неделев: Труден мач, но трите точки са най-важни

Николай Киров: Доста труден мач, но дочакахме своя момент

Мариян Христов: Искахме поне точка от Ботев

 

Черно море – Левски 1:0

Черно море постигна нова победа над Левски през сезона. „Моряците“ се наложиха с 1:0 на своя „Тича“ и се завърнаха в Топ 6 на шампионата, докато „сините“ отстъпиха втората позиция на ЦСКА. Това бе трето поражение за тима на Славиша Стоянович в първенството.

Единственият гол в срещата бе дело на Жоржиньо през първото полувреме, а в антигерой за гостите се превърна Жерсон Кабрал, който в рамките на само 80 секунди си изкара два жълти картона и остави своите с човек по-малко на терена.

Играч на мача - Жоржиньо

Илиан Илиев: Победихме отбора, който практикува най-добър футбол

Славиша Стоянович: Няма как да победиш, ако нямаш сърце

Илиан Илиев смени амплоато, стана преводач на Жоржиньо

 

Верея – Етър 0:1

Етър Велико Търново постигна минимална победа над последния в класирането в Верея с 1:0. На стадион „Трейс Арена“ единственото попадение бе дело на албанеца Флоран Боджадж в 84-ата минута. През целия двубой гостите направиха редица пропуски, но в крайна сметка настоятелността им се възнагради.

Играч на мача – Флорент Боджадж

Николай Демирев: Верея ще довърши сезона с наличните играчи

Небойша Миличич: Като загубиш е тежко, получихме гол и не успяхме да го върнем

Балъков: Имаме стил на игра, с Ботев ще е важен мач

Флорент Боджадж: Имаме сили за топ 6, ако побеждаваме

 

Ботев Вр – Дунав Русе 1:0

Ботев Враца се завърна на своя стадион „Христо Ботев” и ознаменува това събитие - с победа 1:0 над  Дунав, с гол на Валери Домовчийски.

Така щастливо свърши изгнанието в съседната Монтана за врачани, които в 15-ия кръг играха пред изцяло родна поблика. А след 2000 дни без мач в елита във Враца зажаднелите местни фенове видяха победа на своите. Валери Божинов бе оставен на резервната скамейка и често влизаше в ролята на помощник-треньор.

Играч на мача – Юлиан Ненов

Сашо Ангелов: Имахме с едни гърди повече положения от Дунав

Киров: След гола всичко се обърна с краката на нагоре

Ненов: Ако продължим да играем така, ще стигнем далеч

 

Славия – Локомотив Пд 1:1

Славия и Локомотив Пловдив завършиха 1:1. Още в 1-ата минута Анте Аралица се разписа, а през втората част Илиян Мицански изравни. След края на двубоя Димитър Везалов получи червен картон, а след това и хора от двата тима се сбиха на пистата на стадиона.

След края на мача хора от двата щаба се вкупчиха около централната линия от към централния сектор на Националния стадион. Все пак за щастие сериозно пострадали хора нямаше и полицаите успокоиха страстите.

Играч на мача – Илиян Мицански

Бруно Акрапович: Не искам да коментирам съдията и грозните сцени

Мицански: Тук има фигури, които мислят, че са фактор, а не са

Загорчич: Няма да говоря за боя, защитата ни не функционира


 

Лудогорец – Берое 1:0

С едничкия гол на Джоди Лукоки Лудогорец еднолично поведе в класирането на Първа лига. Холандското крило донесе победата с 1:0 над Берое, с която приключи 15-ия кръг на родното първенството, а с нея осигури и аванс от 3 точки пред най-близкия преследвач ЦСКА.

Играч на мача: Джоди Лукоки

Джоди Лукоки: Важен успех, Берое е силен отбор

Тони Здравков: Изпитахме трудности срещу Берое

Александър Томаш: Успяхме, но не достатъчно

Грозни сцени и сблъсъци след края на Славия - Локо Пд