Треньорът на Локомотив София – Красимир Балъков, беше видимо изнервен след равенството – 1:1, срещу Етър във Велико Търново. Все пак легендарният български полузащитник анализира показаното от двата отбора на терена и подчерта защо столичните „железничари“ не успяха да се приберат към София с трите точки.

„Първото полувреме напрежението в отбора, макар и цялата седмица преди мача, че това ще ни е най-трудният мач, тъй като Етър няма какво да губи... предупредих момчетата и те не ме разбраха. Срещу Хебър ме разбраха, но тук 20 минути не присъствахме на терена. След като падна гола, започнахме да играем. Както се казва на български, като изпуснеш питомното, гониш дивото. Трябва да сме концентрирани в 90 минути. В такива мачове не един път съм бил в такива ситуации. Там не прощава никой. Сега трябва да си вземем поука от тази работа. Една точка е една точка“, стартира Балъков.

„Имахме ситуации, които можем да отбележим. Веднага разбрах, когато изгониха човек на Етър, че нямаме друг шанс и вкарах втори централен нападател. Те се затвориха и ние не успяхме да храним с топки двамата ни високи човека. Тогава сигурно щяхме да вкараме. Явно, че Франса искаше да си изкара картон, получи втори и следващият мач ще почива. Каквото може, ще променим. Анализираме мача. Не очаквах такова поведение първите минути. Бяхме притеснени, но това е може би психиката на този мач. Те няма какво да губят, а ние имаме много да губим. Аз умея да се нагаждам на ситуациите. И друг път съм играл тук. Съдията в последните минути направи мача доста емоционален. Той си вървеше нормално, но много ме вбесяват неща, които виждам, че може да са грешки, но все тези грешки са на футболисти, които са застрашени с картони. Не знам как става това. На Франса, когато му вдигна първи жълт картон, какво направи той да му го даде? Той минава между двама състезатели. Да, пада, но не симулира. Попитах съдията и той не може да ми каже“, завърши Краси Балъков.