Отборът на Етър Велико Търново се класира за четвъртфиналите на Купата на България. „Болярите“ подчиниха Септември София с 2:1 на стадион „Ивайло“ и така си осигуриха място в следващата фаза.

„Виолетовите“ бяха по-активни през първата част, когато Иван Петков отбеляза и двете попадения в полза на домакините. Той реализира след асистенции на Ерик Почански. Момчетата на Николай Митов атакуваха по-често през вторите 45 минути, а появилият се като резерва Борис Галчев вкара единственото попадение за гостите.

Срещата започна динамично, а етърци опитаха да упражнят домакински натиск. В 18-ата минута столичани отвърнаха с далечен изстрел на Ишмаел Байду, но Христо Иванов отрази с вещина. Минута по-късно „болярите“ поведоха. Ерик Почански проби отдясно и центрира към Иван Петков, който с глава откри за 1:0.

В 23-ата минута Иван Тилев пробва късмета си от дистанция, но прати топката над напречната греда. След половин час игра Сашо Александров центрира прецизно отдясно, а след като овладя, Петков стреля по земя. Янко Георгиев обаче спаси.

Преднината на „виолетовите“ набъбна в 34-ата минута, а в герои отново се превърнаха главнодействащите лица при първото попадение. След страхотна самостоятелна акция, Ерик Почански излъга Янко Георгиев и след това върна към Иван Петков. Неговият силен изстрел опъна мрежата на гостите за втори път – 2:0.

След почивката, възпитаниците на Николай Митов бяха по-активният отбор. В 54-ата минута Крис Гари изпита рефлекса на Иванов, но той се справи без проблем. В 70-ата минута гостите намалиха. Появилият се като резерва Борис Галчев стреля от средна дистанция и направи 1:2.

Малко преди края на редовното време Тодор Колев шутира, а топката се удари в ръката на защитник Септември. Реферът Николай Йорданов прецени, че няма основания да посочи бялата точка и даде знак играта да продължи, въпреки протестите от страна на домакините.

До края на двубоя не последва промяна в резултата и така Етър продължава в следващата фаза, жребият за която ще се тегли на 1 ноември.