Новото попълнение на Етър Луис Едуардо заяви, че иска да стане шампион с тима от Велико Търново.

- Какво знаеш за Велико Търново и Етър?

- Велико Търново е хубав град, стадионът е хубав, публиката е страхотна, което много ми харесва. Етър стана шампион на втора дивизия. Много уважавам Цанко Цветанов като треньор и човек, хората от ръководството също. Започвам да тренирам и да играя.

- Познаваш ли се от по- рано с Цанко Цветанов и кой те доведе тук?

- Знам, че беше голям футболист. Преди 4-5 месеца имаше насрочена контрола между Монтана и Етър, която пропадна поради големия сняг. Там се видяхме и поговорихме с него. Познавам треньора на вратарите Калоян Чакъров, с който бяхме заедно в Монтана и мога да кажа, че ми е приятел. Мениджърът ми Джери Перейра ме свърза с треньорите, разговаряхме за офертата и условията и се разбрахме.

- Ти си от 3 години в България, свикна ли с нашето първенство?

- Да, от три години съм тук. Харесвам нещата, имам жена бразилка и дете, те също харесват България. Знам, че има проблеми, както навсякъде, но това е нормално.

- Доволен ли си от престоя си в Монтана и защо реши да напуснеш?

- Да, вкарах доста голове, имам много приятели, сред които и кметът на града. Договорът ми свърши, говорих с моя мениджър и решихме, че е време да сменя града и атмосферата. Беше време за промяна.

- Какво очакваш да постигнеш с виолетовия екип?

- Аз играя винаги  за победа и не ме интересува срещу кой отбор излизаме. Най- важното за един футболист е желанието и да си поставя високи цели. Лудогорец дойде от втора дивизия и стана шампион, защо да не се стреми към това и Етър. Искам да стана шампион.

- Разбрахме, че си поискал фланелката с № 9?

- Винаги съм играл с № 9. Треньорът Цветанов ме попита с кой номер искам да играя и като разбрах, че № 9 е свободен, го пожелах. Голям фен съм на Роналдо, а той винаги играе с девятка. Надявам се да вкарам много голове с виолетовата.