Ръководството на Етър Велико Търново излезе с официално становище по повод европейския лиценз на клуба. По-рано днес от Българския футболен съюз обявиха имената на отборите, които получават право да представят България в Европа през следващия сезон. Сред тях обаче не е името на „болярите”.

По-късно обаче стана ясно, че великотърновци изобщо не са кандидатствали за евролиценз, а единствено за такъв за Първа лига. От БФС пък коригираха материала в сайта си, като допълниха, че „клубовете, които не са подали молба за лиценз за участие в турнирите на УЕФА, но спечелят такова по спортен път, могат да подадат молба за долицензиране след края на шампионата. Заявката ще бъде разгледана своевременно от Лицензионната комисия към Българския футболен съюз.”

Ето и официалното становище на Етър:

„Заявили сме участие в Първа лига и затова получаваме лиценз за Първа лига. Ако придобием право на участие в Лига Европа, веднага ще подадем документи за лиценз за евроучастие и няма никакъв проблем да го получим. Етър отговаря на всички условия. Няма казус – примерно ако отбор от Втора лига спечели Купата на България, процедурата е абсолютно същата”, коментира административният директор на Етър Страцимир Тинчев.

Още по темата:

От Етър не са кандидатствали за евролиценз

Етър не получи лиценз за Европа