Вече пристига пълната екипировка за цялата детско-юношеска школа на Етър Велико Търново. Тя е предназначена за близо 300 играчи във всичките 11 формации на „болярите”. Екипировката е на фирмата „Красико“ и е на стойност около 40 000 лв., като половината от сумата са лични средства на Александър Нанков, информира sport-vt.com.

Футбол 5 вече тренират близо 60 деца. Подадена е заявка и за трети представителен отбор в тази възраст, привлечен е и нов треньор в екипа – Калоян Тодоров. В момента се подготвя и първото издание на детска Шампионска лига, която е планирана като ежегодна проява и за Футболното училище на „Етър“, коментира директорът му Свилен Василев.

Двубоите започват на новите терени на Спортното училище. Лигата е за детски градини и училища на територията на града. Футболното училище на „Етър“ подготвя и първото издание на националния турнир „Мечът на Калоян“. За него са поканени най-малките възпитаници на елитни школи от цялата страна, като първото издание е планирано през ноември.