Старши треньорът на Етър Велико Търново Петко Петков даде интервю пред клубния сайт за работата по селекцията и за плановете за подготовка на "болярите". 

"Селекцията е на дневен ред във всеки отбор. Разговаряме с някои играчи, желанието ни е да привлечем още някой добър футболист, който да подсили отбора. Надявам се скоро да има развитие и Етър да бъде още по-комплектован и силен напролет."

"Ивайло Димитров беше преотстъпен от Арда до края на годината, а договорът на Иван Иванов беше до 15 декември. Силно се надявам това да са единствените напуснали футболисти. Държа да спомена, че всички останали играчи си имат действащи договори с Етър, всичко им е платено и те са футболисти на клуба ни."

"Ще разчитам на всички играчи, имат си договори и очаквам да си ги изпълняват. Финансиране има, възнагражденията се плащат. Да, има леки забавяния, но това не е само при нас и е поправимо", заяви Петков и коментира ситуацията с още двама от преотстъпените.

"Ерол Дост и Светослав Ковачев са преотстъпени до края на годината. Имаме среща с ръководството на Лудогорец и тепърва предстоят разговори. Искаме да ги задържим", заяви треньорът и говори за плановете за зимна подготовка.

"На 6 януари събираме играчите за начало на подготовката. От 8 януари заминаваме на едноседмичен лагер в Сандански, а после ще бъдем в Анталия. До 31 януари ще останем в Турция, където са планирани няколко контролни срещи", заяви Петко Петков.