Старши треньорът на Ботев Враца Антони Здравков коментира изразителната победа с 5:1 над Етър Велико Търново. Специалистът се завърна на скамейката след изтърпяно наказание от три мача.

„Доволен съм от играта на отбора, но само до 5:0. След това и вие видяхте, че не бях доволен от поведението на отбора. Трябва да играем с топката, да сме концентрирани до края, независимо какъв е резултатът. Защото утре ще играем при 0:0 и трябва да сме концентрирани до самия край”, сподели Здравков.

„Предварително знаехме и силните и слаби те страни на Етър. Въпреки че имат само две точки, в последните мачове показаха добър футбол. Знаехме, че защитата им е доста тромава, затова оставихме Етър да играе с топката, за да имаме празни пространства. Някои от головете дойдоха именно така. Когато поведеш рано е нормално да има спокойствие. Получиха се нещата и технически, и тактически. Момчетата имаха точния ум, точната мисъл във всеки един момент. Имаше и грешки, но е нормално”, каза още специалистът.

Здравков също призна, кое е нещото, което е „развалило вечерта” му.

В заключителните минути на срещата Венцислав Керчев се подаде на провокация в наказателното поле на противника и бе изгонен с червен картон.

„Това е постъпка, която нямаш право да направиш при какъвто и да е резултат. Каквото и да ти е каже противниковия играч, обръщаш гръб и забравяш. За мен това развали вечерта. На мен лично това ми развали вечерта”, каза Здравков.