Етър ще приеме Царско село в понеделник от 17:30 часа в мач от 14-ия кръг на efbet Лига. Новият треньор Александър Томаш ще направи официален дебют начело на "виолетовите" на стадион "Ивайло".

"Опитваме се по най-бързия начин на базата на това, с което разполагаме в момента като потенциал, да подобрим нещата във всяко едно естество - спортно-технически и организационно. Няма да се връщам вече на мача със Славия, обсъдихме го с момчетата и гледаме напред. С оглед на това, че са ни нужни точки и затова очаквам победа. Не само срещу Царско село, но и във всеки един мач занапред срещу всеки противник. Моята задача е да подготвя футболистите по най-добрия начин, да излязат и да спечелят", заяви Томаш.

"Цялата футболна общественост в България смята, че Етър с единия крак е вече изпаднал, а всичките приказки и писания малко или много се отразяват на момчетата, но аз съм забранил думата Втора лига. Докато имаме какъвто и да е шанс, аз ще се стремя към изпълняването на задачата - оставане в елита. Победата е много важна, особено вътре в съблекалнята. Моята задача е да ги отрезвя и да махна тези мисли от главите им, да им покажа в тренировките, че и те самите в определени ситуации се подценяват. Една победа ще им вдъхне чисто психологически увереност и самочувствие, за да се получават нещата", коментира наставникът.

Срещата пропуска наказаният защитник Мариян Иванов, но всички останали футболисти са здрави и на този етап други кадрови проблеми в тима няма.