Старши треньорът на Левски – Станимир Стоилов, сподели мнението си за победата с 5:0 над Етър в контролна среща, която се явява като генерална репетиция преди старта на сезона.

Той заяви, че Илиян Стефанов може да се раздели с Левски, ако не подобри представянето си.

„Досега търсихме тренировъчно наместване на нещата откъм ритъм и динамика. Днес първото полувреме, въпреки топлото време, играчите имаха нужното желание и характер. Трябваше повече увереност, повече самочувствие в контрола на топката и особено в завършващите пасове и удар. Като желание съм доволен. Доколко сме готови за началото на първенството – опитвам се да влезем на максимален ритъм. Предстои ни тежък мач срещу сериозен отбор със сериозна селекция, сериозен треньор и амбиции. Ако не сме готови, противникът бързо ще ни вкара в ритъм. Дано не се стига дотам противниците да ни вкарват в ритъм.

Антон Узунов
33 снимки

Има футболисти, които играят мотивирано. Желанието ми не е да видя резултат или кой знае какви изпълнения. Искам да виждам динамиката и организацията в играта, да виждам амбицията във футболистите да се развиват. В голяма част го има това нещо. Други я карат трагично. За да цитирам – Илиян Стефанов втори мач поред нарочно го държа по 90 минути, не защото заслужава, а да се помъчи по терена. По най-бързия начин трябва да се върне там, където беше, когато дойде, за да се бори за титулярно място. Иначе има опасност той да загуби Левски и ние да загубим един играч.

Ще имаме избор на различните позиции. Широчината не трябва да ни е оправдание. Миналия сезон играхме с 11-12 човека. И с 10 футболисти и юноши да останем, Левски трябва да играе гордо и да представя достойно името на Левски. Когато играхме с най-малко хора, играхме с нужната амбиция и желание, сега трябва да продължим да се борим и да развиваме отбора. Ясно е на този етап, че не трябва да правим никакви финансови глупости, за да си покриваме задълженията. На този се справяме, трябва да продължим с този стил. Няма нужда излизаме от рамките на бюджета или да правим глупости – това ще бъде наказание и за спонсори, и за хора, които помагат, и за привържениците.

Нямам кой знае какви големи дилеми около състава. Имам някои постове, на които се колебая, защото имам разочарование от нечие представяне. Единственото ми съжаление е, че Ивелин не е в максимална форма, за да имаме повече избор. Долу-горе имам състав, който ще играе. 

Yulian Todorov / LAP.bg
24 снимки

Единствените ми притеснения са, че бяхме навлезли в прекрасна спортна форма като ритъм и динамика. Не говоря за резултати или качество. Прекъсна се, имаше ненужна пауза от 7-10 дена и оттам-нататък гадаем в какво състояние ще влезем. Който каже, че след подготвителен период отборът му е перфектен или готов, или неготов, според мен ще е грешка. Стартираме с изключително тежък мач. Футболистите трябва да разберат, че защитават екипа на Левски и трябва да се бием всеки един мач. Не виждам причина някой да сваля нивото. Трябва да се борим със зъби и нокти за клуба си.

Стоилов обърна внимание и на Анте Блажевич, за когото някои български медии писаха, че е загубил доверието на треньора.

„Блажевич е футболист на Левски. Имам забележки към играта на крайните ни защитници, не само към него. Там има леко понижаване на спортната форма“, уточни Стоилов.

Миланов имаше леко неразположение“, каза още Мъри пред медиите след мача.