Срещата, която футболистите на Етър поискаха с председателя на Управителния съвет на клуба проф. Георги Камарашев, пропадна. Играчите, които отказаха да тренират, настояваха да говорят с него в 12 часа, но той не се появи. Стачниците го чакаха в съблекалнята до 12:40 ч. и си тръгнаха.
 
Проф. Камарашев дойде десет минути по-късно на стадиона и успя да разговаря само със старши треньора Петко Петков и административните директори Страцимир Тинчев и Стефан Атанасов.
 
След това шефът на Етър говори пред журналистите и  обяви, че заплатите за месец май ще бъдат изплатени още днес. 
 
“Всеки има право на искания, но степента на удовлетворяването им зависи от много други фактори. Ще положим усилия поетапно да задоволим исканията им. Има решение, но не може да стане с магическа пръчка. Същото става и в световни грандове.
 
Когато дойдох на стадиона, играчите вече си бяха тръгнали, но имах разговор с администрацията и с треньора Петко Петков. Обсъдихме нещата, Петков е изключително разумен човек. В последните години съм работил с няколко треньори, по-разумен човек от него не съм виждал.
 
Що се отнася до играчите, да се тръгва само с "дайте" обаче не може да стане. В целия свят има вододел до коронавируса и след него, никой не знае колко време трябва да се нормализират нещата.
 
Имаме налични финансови средства, след малко ще изплатим заплатите за май. Имаме задължения към НАП и договореност с тях, която спазваме. Остава да получат две премии и за квартири, които са общо около 30 000 лв., те не са налични, но разчитаме на великотърновския бизнес да ни подпомогне.
 
Не е имало нарушаване на комуникацията между нас и играчите. Не може да ми кажат, че искат с мен среща в 12 ч. и изведнъж да оставя важни обществени поръчки. Ако футболистите очакват аз да вървя от човек на човек да ги мотивирам, това няма да стане, имам си и други задължения. Ако те са професионалисти и подхождат така към спорта, няма в трудни моменти да извиват ръцете на ръководството преди всеки мач. Очаквам да подновят тренировки.
 
Знаете какви мачове предстоят, възможно е Етър да остане, възможно е и да изпадне. Снощи имаше негативен резултат. Ако мотивацията е равна на финикийски знаци, могат да се обяснят тези неща. Етър ще го има”, обясни проф. Камарашев./Велико Търново Спорт