Славия изнесе истинска лекция на Етър и логично спечели с  2:0 гостуването на стадион "Ивайло". С мача във Велико Търново бе открит 18-ия кръг в efbet Лига. Победата изстреля "белите" в Топ 6 преди останалите срещи от кръга.

През цялата среща домакините не можаха да се отърсят от скандалите, които се развихриха през седмицата. Сбиването между капитана Иван Стоянов и помощник-треньора Тодор Колев явно тегнеше над играчите, които като че ли се бяха предали предварително.

Резултата откри Георги Йомов в 6-ата минута след асистенция на Дарко Тасевски. Македонецът пусна хубав пас  към "забравения" Йомов, който с  удар по диагонала не сбърка за 0:1. Илиян Мицански матира за втори път домакините в 27-ата минута, използвайки грешка в защитата на съперника. Заслуга за попадението имаше и Йомов, който принуди Крум Стоянов да сбърка и за опитен нападател като Мицански бе детска игра да бутне топката в мрежата. 

Футболистите на Етър се опитаха да реагират и при двата гола, но нищо в играта не им се получаваше. Най-добрата възможност се откри в 20-ата минута пред Даниел Младенов, но ударът му с глава бе спасен с крак от националния вратар Георги Георгиев. Секунди преди почивката таранът Милчо Ангелов също опита да изненада стража на "белите", но без успех. 

И през второто полувреме футболистите на Славия държаха контрола над играта, но явно бяха успокоени от комфортния аванс и пропиляха няколко голови възможности. Домакините пък грешаха почти всеки втори пас и напрежението в техния състав растеше с всяка минута. Все пак в 50-ата минута Бодадж можеше да върне интригата в двубоя, но ударът му бе блокиран.

В 62-ата минута страхотен шут на Ради Кирилов бе отразен майсторски от ветерана Христо Иванов. 11 минути по-късно бившият национал Иван Иванов предотврати сигурен гол във вратата на Етър, избивайки "под носа" топката пред връхлитащия Георги Йомов.

"Болярите" можеха да стигнат до "гола на честта" в добавено време на мача след хубаво центриране на влезлия като резерва Иван Стоянов. Топката бе отклонена с глава от защитника на Славия Гамаков, но се удари в напречната греса и излезе в аут.

След последния съдийски сигнал играчите и треньорите на Етър бяха изпратени с освирквания и викове "Оставка". 

ЕТЪР - СЛАВИЯ 0:2

Голмайстори: 0:1 Георги Йомов 6, 0:2 Илиян Мицански 27

ЕТЪР: Хр. Иванов, Дюлгеров, Младенов, Илиев, Иванов, Станоев, Крум Стоянов, Ангелов, Колев, Руменов, Боджадж

СЛАВИЯ: Г. Георгиев, Попадийн, Виячки, Христов, Велковски, Йомов, Карабельов, Гамаков, Кирилов, Мицански, Тасевски

Съдия Станислав Тодоров