Старши треньорът на Етър Велико Търново Росен Кирилов изрази задоволство от постигната победа 2:0 над Дунав Русе в 13-ия кръг. Наставникът се изказа позитивно най-вече заради значението на тези три точки след трите поражения в предшестващите 4 шампионатни срещи.

„Не мога да кажа, че сме ги надхитрили. Очаквахме начина, по който играха – с директна игра. Бяхме се подготвили, естествено. Имаше два корнера, от които можеше да получим гол. Радвам се, че през второто полувреме успяхме – както бяхме предвидили – да ги ударим на контраатака. Радвам се за позитивното завръщане на Дани Младенов и Флорент Боджадж. Видя се, че те са много важни за нас. Тяхното отсъствие през последните месец-два много ни удари”, каза Кирилов пред DIEMA SPORT.

„Имаше много голямо напрежение заради последните загуби, които претърпяхме. Търсехме повече сигурност в защита. Бяхме загърбили романтичния футбол. Бяха ни жизнено важни тези три точки, затова и сменихме системата. Макар и да не го бяхме тренирали, нашите играчи са умни и смятам, че се получи. После добре затворихме отбора на Дунав, който продължи да разчита предимно на статични положения.”

„Ще помислим дали да продължим с тримата централни защитници. С оглед на контузиите и напрежението, което имаше в отбора, променихме системата. В следващите дни се връщат важни играчи като Никола Колев и Яни Пехливанов. До другия мач имаме време и ще помислим.”

„Днешният мач беше много стратегически. Важно беше да вземем трите точки. След днешния мач отборът ще бъде изцяло окомплектован. Имаме доста дни до двубоя срещу ЦСКА. Ще могат всички футболисти да се завърнат и да разполагаме с всички играчи, което ще бъде важно”, добави Кирилов.