Цели четири контролните срещи на родните тимове се изиграха по едно и също време. 

На "Трейс Арена" в Стара Загора Ботев Пловдив победи Етър с 3:0 с гол от дузпа на Тодор Неделев и попадения на Иван Василев и Лъчезар Балтанов в края на срещата. 

В центъра на София, ЦСКА загуби с 2:3 от новака в efbet Лига - Монтана.

Берое, от своя страна, победи Хебър на спортната си база с 4:1. Ботев Враца също взе своята проверка, триумфирайки с 3:1 над втородивизионния Кариана Ерден след две попадения на Петър Атанасов и едно на младия нападател Реми.


Ботев Пловдив - Етър    КР 3:0 
1:0 Тодор Неделев 10' (д.)
2:0 Иван Василев 78'
3:0 Лъчезар Балтанов 88'


В 9-ата минута бе отсъдена дузпа за Ботев, след нарушение срещу Антонио Вутов в наказателното поле на "болярите". На бялата точка застана Тодор Неделев, който прати кълбото в обратния ъгъл на вратаря за 1:0.

Малко по-късно "канарчетата" организираха страхотна атака с едно докосване завърши с извеждащо подаване на Наско Илиев към Цикарски, който остана очи в очи с вратаря, но не успя да го преодолее и стреля в тялото му.

Етър отвърна с мигновена атака, но Янко Георгиев опази вратата си. 

В края на полувремето "болярите" имаха две прекрасни възможности да възстановят равенството, но защитата на Ботев се справи. 

Втората част стартира с отличен шанс за Ботев. Славчо Шоколаров пусна прекрасен пас към Крис Добрев, който шутира от движение на 15 метра от вратата, но вратарят на "виолетовите" отрази удара.

В 78-ата минута авансът на "канарчетата" бе удвоен. Славчо Шоколаров центрира от фаул, а Иван Василев надскочи бранител на търновци и прати топката във вратата на виолетовите.

Десет минути по-късно капитанът на Ботев оформи крайния резултат с прекрасен удар от 22 метра, пратил неспасяемо топката във вратата на търновци.


Берое - Хебър   КР  4:1
1:0 Алиун Фал 2'
2:0 Ибрахима Конте 21' (д.)
3:0 Карлос Охене 63'
3:1 Александър Димитров 72'
4:1 Гаюс Макоута 90'

Берое поведе още във втората минута на срещата след гол на Алиун Фал. 

В 21-вата минута Берое бе възнаграден с дузпа за нарушение срещу Димо Бакалов. Ибрахима Конте се нагърби с изпълнението и разстреля вратата на Хебър за 2:0.

След половин час игра Октавио отправи удар с глава към вратата на Хебър, но Александър Любенов отрази опита на бразилеца. 

В 57-ата минута Живко Хаджиев отправи хубав диагонален удар, който обаче не бе достатъчно точен и премина покрай вратата на беройци. 

Малко по-късно Калос Охене направи резултата класически, а секунди по-късно можеше да стане дори 4:0 за домакините, но стражът на Хебър спаси. 

В 72-ата минута Александър Димитров бе бе изведен със страхотно подаване от Красимир Илиев и намали резултата за 1:3. 

В 82-ата минута Макоута овладя изключително атрактивно и предостави топката на Конте. Гвинеецът имаше шанс да се разпише за втори път, но мощният му удар бе отразен от вратаря на гостите. 

В края на срещата домакините получиха втора дузпа, която бе успешно изпълнена от Макоута, който оформи крайното 4:1 за беройци. 


Ботев Враца - Кариана    КР 3:1
1:0     9'
1:1    70'
2:1    77'
3:1     88'