Етър и ЦСКА 1948 стартират неделната програма в efbet Лига. Великотърновци и „червените“ от Бистрица се изправят на „Ивайло“ от 12:45 часа.

Мачът ще може да се наблюдава по DIEMA SPORT, а на Gong.bg ще го проследим минута по минута.

„Виолетовите“ са последни в класирането в първия си сезон след завръщането в елита. Не беше неочакван и размахът, с който тимът действаше по отношение на селекцията. Цели 11 футболисти напуснаха Велико Търново през зимата, а на тяхно място дойдоха почти толкова нови.

Отборът на Светослав Петров постигна известна симетрия в контролите си през паузата – три победи и три загуби. Самият специалист заговори през декември, че през зимната пауза ще иска да смени чипа на отбора, така че да се бори за оцеляването си.

ЦСКА 1948 също претърпя много промени в предходните два месеца. Бистричани се разделиха с някои основни фигури като Георги Русев, Елитон, Ивайло Чочев и Симеон Петров. Въпреки липсите на гореизброените, отборът на Николай Панайотов изнесе солиден мач срещу Лудогорец за Суперкупата и с 10 души на терена стоеше добре срещу първенеца и носител на Купата.

Младият наставник Панайотов няма да може да разчита на Джонатан. Този път причината не е в контузия на опитния бразилски футболист, а наказание.

С победа във Велико Търново ЦСКА 1948 ще се изравни с Левски в класирането.