Треньорът на Етър Петко Петков благодари на феновете на тима за подкрепата в Стара Загора и ги призова винаги да бъдат плътно до отбора. На пресконференцията той говори за предстоящия мач с Лудогорец.

„Доволен съм от поведението на играчите срещу Берое. Загубихме в самия край, дори имахме възможност да се борим и за победата. Искам специално да благодаря на всички фенове, които ни подкрепиха в Стара Загора! Дадоха ни допълнителен импулс и ни подкрепяха до последната минута. Дори след мача ни изпратиха с аплодисменти. Много отговорно е да играеш пред такава публика, която обича отбора си и е плътно зад нас. Надявам се и на мача с Лудогорец да имаме сериозна подкрепа!”, коментира Петко Петков.

За предстоящия мач Флорент Боджадж и Божидар Кацаров са наказани, а Иван Скерлев тренира на облекчен режим, но надеждите са до неделя да бъде готов. В игра след наказание се завръща Яни Пехливанов.

„Не си правим илюзии, играем срещу най-добрия отбор в България. Сигурен съм, че ще подходят сериозно. За нас това е мач, в който трябва да се опитаме да се противопоставим, да затворим играта и да използваме нашите шансове за гол. Оптимист съм, защото това е футбол. Реално едва ли ще можем да се надиграваме с Лудогорец, това, което искам от отбора, е добра тактическа дисциплина и раздаване в целия мач. На терена сме 11 на 11 и ще използваме максимално нашите шансове”, добави още той.

Наставникът, който три години бе помощник-треньор в Лудогорец на Георги Дерменджиев и Димитър Димитров, бе помолен да сподели впечатленията си от мача с Интер. „Щастлив съм, че такъв отбор дойде в България, защото това се случва все по-рядко. Единствено Лудогорец играе и напролет в евротурнирите и ни представя пред Европа. Мисля, че изиграха един достоен мач, в който в доста моменти бяха равностойни на Интер. Но трябва да отчетем голямата класа на италианците”, заяви Петков и бе категоричен, че този двубой няма да повлияе на разградчани за мача във Велико Търново.

„Работил съм в Лудогорец и знам, че това са футболисти с концентрация играчи, които могат да играят през три дена. Това, че са играли в четвъртък, не им влияе на мотивацията и те ще дойдат пределно мотивирани, защото имат високи цели в първенството.”

Пред Етър има една цел и тя е запазване на мястото в елита. „Наясно съм със ситуацията в Етър отпреди да поема отбора, знаете колко футболисти напуснаха и това е свързано с намаляването на бюджета. В никакъв случай не казвам, че в Етър няма пари, просто имаше редуциране на бюджета и се разделихме с добри играчи, като взехме други, които да запълнят пробойните. Нашият отбор се бори за оцеляване, целта ни е да избегнем баражите и да запазим мястото си в елита. Моята основна задача е да стабилизирам представянето, да има колектив, който се бори във всеки един мач“, завърши Петко Петков.