Наставникът на Етър Петко Петков остана изключително доволен от играта на своя тим и победата с 5:3 над Дунав в първи мач от 26-ия кръг на efbet Лига.

„Отбелязахме два гола повече от противника. Имам момчета с характер, които се раздадоха докрая. Поздравявам и двата отбора, защото стана спектакъл на терена. Имаше доста хубави неща, имаше и грешки, но това е футболът”, каза той.

„Ние създадохме повече положения, вкарахме пет гола. Дунав също бе опасен в атака, освен головете имаха и положения. Но ние бяхме отборът, който доминираше. Отличавам целия отбора. Тонислав Йорданов е една силна единица. Имаме човек в предни позиции, на който можем да разчитаме. Отличавам целия отбор и абсолютно всички играчи на Етър”, допълни специалистът.

Петков каза още, че Флорент Боджадж ще напусне клуба, след като му изтече договорът в края на сезон.

„Фло е един истински мъж. Той е само на няколко тренировки. Неговият договор изтича, но той каза, че доиграе сезона за Етър.Има минимален шанс за нов договор. Той е един играч, който ще си тръгне през парадния ход на стадион „Ивайло”. Има добра оферта за него. Не обвинявам хората, които напускат. Неприятното е, че се случва по средата на сезона и не можем да ги заменим. Оттам идват трудностите, но аз не съжалявам, защото имам мъже в съблекалнята. Ние работим по селекцията и въпреки трудното положение, което засегна цялата страна, но адмирации на Община Велико Търново, която обеща да бъде спонсор и догодина. Те искат да имат отбор в А група и ще се опитаме да останем в елита”, каза още Петко Петков.