Старши треньорът на Етър Велико Търново Петко Петков сподели, че остатъкът от сезона за „виолетовите” ще бъде много тежък. Специалистът говори след престижната победа с 2:1 над руския втородивизионен Ротор с 2:1.

„Хареса ми старанието на момчетата в мача с Ротор, това, че не се пазиха физически. В крайна сметка резултатът е престижен, победата срещу такъв отбор дава самочувствие. Разбира се, има много върху какво да се работи. В тези контроли резултатите не са важни, не дават точки”, коментира той.

„Това е отборът, с който разполагаме за момента. Имаме няколко човека, които са на облекчен режим – Милчо Ангелов, Никола Колев скоро ще се включат. За съжаление загубихме Хубчев, който може би е аут до края на сезона. В този период трудно се привличат играчи, а и нашите финансови възможности не са такива, че да можем да привлечем добър футболист. Така че има голяма вероятност това да бъде нашият състав”, каза още специалистът.

„Чака ни много тежък сезон. Аз съм реалист.  За първата шестица нямаме шансове. Отборите, които са около нас в класирането, се подсилиха, имат добри състави. Надявам се да успеем да останем в „А“ група“, допълни Петков пред официалния сайт на Етър.