Старши треньорът на Етър Петко Петков не остана доволен след загубата на неговия тим от Царско село с минималното 1:0. Специалистът заяви, че не трябва да се обвиняват футболистите, а треньора за поражението. Той говори и за ситуацията в клуба и евентуалната селекция.

„Доста неща, не ни вървеше играта. През първото полувреме голът може би беше единственото положение за Царско село, но ни отбелязаха. Имаха превес в ъгловите удари. В крайна сметка това е игра на голове. Това е футболът. Ние сме вкарвали голове след грешки, ние сами си я създадохме тази ситуация. Имаше хора, които играха на неспецифични места. Голът разстрои играта ни. Не обвинявам футболистите за загубата. Аз съм виновен“.

„Къде е самото изпълнение, самото придвижване на играчите. Чисто психологически не можахме да се отърсим от гола. Бяхме нервни. Ясно е, че всеки мач е важен, и следващия с Черно море. Царско село ни победиха, минаха една точа пред нас. Остават още два мача в групата. Още в петък играем във Варна, няма време за почивка. Такава е програмата, съобразяваме се, ще се опитаме да вземем точки във Варна“.

„Прекалено минимални грешки в разиграванията, в изнасянето на топката. Има такива дни, в които не се получава. Днес беше такъв. Съжалявам за публиката, която не можахме да зарадваме. Подкрепяха ни то началото до края“.

„Черно море разполага с доста играчи. Предполагам, че ще излязат с различни играчи срещу нас. Не можем да нареждаме състава им. Черно море ще играе за победа и срещу нас и срещу Царско село. От нашата игра зависи всичко“.

„Не ми се говори в момента за финанси. На първо място да запазим състава си, който имаме. Казах и зимата. Трябва да търсим някакво надграждане. По средата на сезона ни напуснаха двама футболисти, не можахме да реагираме. Имам само  3-ма централни защитници. Трябва да стъпим на една солидна основа, за да правим селекция. Първо да запазим състава“.

„Има хора, които още не са преподписали договорите си. Още от януари се опитваме да работим върху селекцията. Опитваме се и да запазим добрите си играчи“, завърши Петков.