Португалец започна с Ботев Враца. 23-годишният Педро Лагоа идва със статут на свободен агент, след като наскоро бе освободен от Етър. Новината бе потвърдена от президента на врачани Христо Илиев.

Педро Мануел Лагоа е играл в родината си за Академика Коимбра. Висок е 180 см и е с офанзивни функции. Той дойде на "Ивайло" през януари, но след края на сезона двата клуба не се разбраха за оставането му в тима. Лагоа записа 7 двубоя за "виолетовите", като влизаше предимно от пейката.

Към Ботев трябва да се присъедини и Юлиян Ненов, който се завръща в тима след престой в изпадналия Дунав. Засега Антони Здравков е доволен от показаното от Педро Лагоа.

Президентът на врачани Христо Илиев заяви още, че нападателят и лидер на отбора Валери Домовчийски няма намерение да напуска, за да подсили Левски.

"Домовчийски е футболист на Ботев Враца и към този момент няма намерение да напуска клуба. Дадохме по-дълга почивка на Валери, тъй като преди дни му се роди дете. В понеделник той отново ще е на линия", каза Илиев пред в-к "Конкурент".

Той припомни, че Домо има договор с Ботев, който наскоро е удължил, и ако някой иска да придобие правата му, ще трябва да приготви пари и да потърси управата на врачани.