Арда победи Етър с 3:2 във втория мач от междинния 25-ти кръг от efbet Лига. Халфът на домакините Иван Тилев (21) откри резултата, възползвайки се от грешка в защитата на гостите, но в самият край на първото полувреме Миси Мезу (43) възстанови равенството. Възпитаниците на Николай Киров отново излязоха напред в резултата чрез Тонислав Йорданов (73), а шест минути по-късно Милен Желев реализира и трето попадение във вратата на Христо Иванов. В последната минута от редовното време Даниел Младенов намали резултата. Гостите притиснаха съперника си, но резултатът остана непроменен.

С постигнатият успех Арда се изкачи временно на третата позиция в класирането, измествайки ЦСКА. Възпитаниците на Николай Киров събраха актив от 45 точки. От своя страна Етър е 13-и с 21.

Арда Етър

източник: Sofascore.com

Домакините стартираха агресивно срещата и от самото начало овладяха контрола на топката. От своя страна гостите предпочетоха да стоят добре подредени в собствената си половина и да изчакват възможност за организирането на бързи контраатаки.

lap.bg
21 снимки

Във втората минута Миси Мезу се възползва от грешка на Александър Георгиев и центрира в наказателното поле, но там нямаше негов съотборник и Иван Караджов улови.

В началните минути на двубоя двата тима разчитаха на атаки по фланговете, които завършваха с центрирания в наказателното поле, но Иван Караджов и Христо Иванов нямаха проблеми и пресичха подаванията.

В 8-ата минута Кольо Станев опита по земя да подаде в наказателното поле към Миси Мезу, но Пламен Крумов пресече подаването и изчисти решително топката. Арда веднага организира бърза контраатака, но острото центриране на Милен Желев бе отразено от Христо Иванов.

Пет минути по-късно Александър Гоергиев и Тонислав Йорданов комбинираха отлично по левия фланг, след което крайният защитник центрира в наказателното поле, но Христо Иванов разчете идеята му и пресече.

Домакините продължиха да действат по-активно, но добре подреденият отбор на Александър Томаш не допускаше да се стигне до опасност пред собствената му врата.

В 21-ата минута домакините откриха резултата. Централният защитник на Етър Мариян Иванов неразчетено върна с глава към Христо Иванов, от което се възползва Иван Тилев. Халфът показа добрата си скорост и елегантно прехвърли излезлия да пресече топката вратар на гостите.

"Болярите" опитаха мигновено да възстановят равенството. В 23-ата минута Христофор Хубчев отправи далечен изстрел, но топката прелетя над вратата. Веднага след подновяването на играта, Преслав Боруков преодоля Пламен Крумов и Милен Стоев. Нападателят навлезе в наказателното поле и отправи изстрел, но Алекс Петков с великолепен шпагат предотврати опасността.

В 32-ата минута Ловре Кнежевич проби отляво и центрира по земя в наказателното поле към Миси Мезу, след което нападателят отигра технично с пета, но Пламен Крумов блокира изстрела и Иван Караджов не трябваше да се намесва.

Последваха минути, в които "болярите" пренесоха играта в по-предни позиции и опитаха с висока преса да притиснат домакините, но защитата в синьо се справи с атаките на противника си.

В 39-ата минута Емил Мартинов се възползва от грешка на Божидар Кацаров при изнасянето на топката и отправи плътен изстрел от границата на наказателното поле, пращайки топката на сантиметри от напречната греда.

В 43-ата минута гостите възстановиха равенството. Христофор Хубчев проби по левия фланг, след което подаде към Миси Мезу. Нападателят овладя, след което от въздуха отправи красив изстрел, Иван Караджов не успя да се намеси добре и кълбото мина под плонжа му, за да се озове в мрежата.

На почивката двамата треньори не направиха промени по съставите си и стартиралите двубоя футболисти продължиха да действат на терена и в началото на второто полувреме. Арда стартира отново агресивно и притисна съперника си. Домакините заложиха на атаки по фланговете. При една от тях АЛександър Георгиев се справи на левия фланг с Божидар Кацаров, след което центрира на далечната греда. Милен Желев достигна до топката и нанесе изстрел от въздуха, но кълбото премина покрай левия страничен стълб.

В 54-ата минута Румен Руменов овладя в центъра, след което напредна и отправи изстрел от дистанция, който попадна в ръцете на Христо Иванов. Веднага след това домакините успяха да спрат атака на гостите и организираха бърза контраатака. Александър Георгиев центрира в наказателното поле, но Христо Иванов решително пресече.

Малко по-късно действията на терена не се промениха и възпитаниците на Николай Киров продължиха с агресивната си игра. Тонислав Йорданов също опита с изстрел от далечно разстояние да преодолее Христо Иванов, но и този път вратарят на "болярите" улови.

В 60-ата минута Пламен Крумов стреля опасно от пряк свободен удар в десния ъгъл, но Христо Иванов улови. Веднага след тази ситуация треньорът на Етър Александър Томаш направи две промени по състава си, заменяйки крилата си Ловре Кнежевич и Кольо Станев за Алдаир и Даниел Младенов.

Минута по-късно Преслав Боруков получи в наказателното поле, но последвалият му изстрел бе блокиран от Алекс Петков.

В 69-ата минута Тонислав Йорданов изведе отлично Иван Тилев в наказателното поле. Халфът залъга Мариян Иванов, след което опита да нанесе изстрел, но Христофор Хубчев с великолепен шпагат предотврати опасността.

В 73-ата минута Арда отново излезе напред в резултата. Домакините организираха бърза атака по левия фланг. Александър Георгиев центрира по земя успоредно на голлинията към Тонислав Йорданов, който бе оставен непокрит и отлизо реализира.

Шест минути по-късно домакините реализираха и трето попадение. Милен Желев организира бърза атака, пробивайки през центъра. Халфът продължи към Иван Тилев в наказателното поле. След това младокът технично центрира на далечната греда, където Милен Желев с глава отблизо реализира.

Етър имаше добра възможност да намали резултата в 85-ата минута, но изстрел от въздуха на Даниел Младенов бе блокиран от Алекс Петков. Веднага след това домакините организираха бърза контраатака чрез Емил Мартинов. След това Иван ТИлев изведе Милен Желев в наказателното поле, но последвалият изстрел на халфа бе блокиран от Пламен Крачунов.

В 89-ата минута "болярите" намалиха резултата. Даниел Младенов се възползва от лошо изчистване на защитата на домакините, след което опитният футболист прати топката неспасяемо в горния ляв ъгъл.

Дълбоко в добавеното време Милчо Ангелов центрира в наказателното поле, където Пламен Крачунов надскочи Милен Стоев и нанесе изстрел с глава, но Иван Караджов се намеси решително. До края на двубоя Етър притисна Арда, но до повече попадения не се стигна.

АРДА - ЕТЪР 3:2

1:0 Ив. Тилев 21'

1:1 Мезу 43'

2:1 Т. Йорданов 73'

3:1 Желев 79'

3:2 Младенов 89'

СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ:

АРДА: Иван Караджов, Милен Стоев, Алекс Петков, Пламен Крумов, Александър Георгиев, Емил Мартинов, Румен Руменов, Милен Желев, Лъчезар Котев, Иван Тилев, Тонислав Йорданов

Треньор: Николай Киров

ЕТЪР: Христо Иванов, Здравко Илиев, Пламен Крачунов, Мариян Иванов, Христофор Хубчев, Божидар Кацаров, Симеон Мечев, Кольо Станев, Ловре Кнежевич, Гаетан Миси Мезу, Преслав Боруков

Треньор: Александър Томаш

Гл. съдия: Георги Иванов

Стадион: "Арена Арда", Кърджали