Етър посреща шампиона на България - Лудогорец в двубой от 4-ия кръг на efbet Лига. Мачът във Велико Търново е тази вечер от 21:15 ч. и ще бъде предаван пряко по DIEMA SPORT, а ние от Gong.bg ще го проследим минута по минута.
 
И двата отбора имаха доста напрегната седмица. Лудогорец загуби с 0:1 от Мидтиланд във втория предварителен кръг на Шампионската лига и продължава евроучастието си в трети предварителен кръг на Лига Европа. След мача с датчаните треньорът на "орлите" Павел Върба призна, че отборът няма подобна конкуренция във вътрешното първенство, което е трудност в Европа. При победа във Велико Търново Лудогорец ще излезе начело в класирането на efbet Лига, на дъното на което е именно Етър без спечелена точка до момента.
 
Вратарят Пламен Илиев и Вандерсон продължават да се възстановяват от контузии, а Доминик Янков даде положителна проба за коронавирус и няма да бъде на разположение на специалиста.
 
През изминалата седмица Етър смени своя управителен съвет, който се състои от 7 души - представители на великотърновския бизнес. Всички предложени имена бяха приети с пълно мнозинство, а в двумесечен срок те трябва да представят план за следващите 3 години. 
 
Голяма е възможността Петко Петков да се завърне обратно начело на отбора, а Божидар Кацарев е единственият пропускащ домакинството на Лудогорец заради червения картон, който си изкара срещу Монтана.