Локомотив Пловдив посреща Етър в първия мач от 24-ия кръг на efbet Лига. Двуоят на "Лаута" стартира в 18:30 часа и ще бъде излъчен пряко по DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. На Gong.bg също ще проследим най-интересното от срещата.


Двата отбора влизат в днешния сблъсък след две поредни загуби. "Смърфовете" допуснаха поражения от Хебър у дома с 1:2 и Крумовград като гост с 1:3. Пролетта за тима на Александъ Томаш иначе започна с победа над Арда с 2:1 в Кърджали. 

Етър на свой ред започна пролетния дял с равенство у дома срещу ЦСКА 1948 - 1:1, но след това понесе двете въпросни загуби - с 0:2 от Ботев Пловдив и 1:2 от Локомотив София в предния кръг. Любопитното е, че "болярите" и "смърфовете" се срещнаха през тази календарна година вече, но в приятелска среща, завършила с успех за Локо Пловдив с 1:0 в началото на февруари.

Кольо Станев, Крум Стоянов и Шахредин Букхолда пропуснаха последните срещи на Етър и не е ясно какво е състоянието им и дали Светослав Петров ще може да разчита на тях днес.

За Локо Пловдив пък ще се завръне Ангел Лясков, който не игра срещу Крумовград заради наказание. Именно заради такова обаче двама от играчите на Томаш ще пропуснат мача с Етър. Става въпрос за Оливер Камдем и Владимир Медвед.

"Черно-белите" спечелиха първата среща през есента с 1:0 във Велико Търново след гол на Евандро Лима в края на първото полувреме. 

Главен съдия на сблъсъка ще е Венцислав Митрев.