Отборът на Левски постигна ценен успех на "Герена", надделявайки с 2:1 срещу закотвения на дъното отбор на Етър. За домакините беше точен Живко Атанасов в 37-та минута, преди Преслав Боруков да изравни 6 минути по-късно. В 79-та минута Борислав Цонев върна усмивките по лицата на феновете на Левски, отбелязвайки за 2:1 и дарявайки 3-те точки за своя тим в доста тежък сблъсък. 

Антон Узунов
100 снимки

Левски отново започна по летаргичен начин срещата, допускайки гостите да вземат териториален превес и да стигнат дори до два мига на напрежение в първите 7-8 минути на срещата на "Герена". 

Левски постепенно се поокопити, но опасни центрирания на Ивайло Найденов и на Станислав Иванов бяха изчистени с вещина. 

Най-добрият шанс за Левски в първия половин час дойде именно в 30-та минута. След неубедително намеса на Анатоли Господинов и голям карамбол топката стигна до крака на Стайн Спиерингс, чийто мощен удар обаче беше блокиран в ъглов удар. 

Все пак в 37-та минути домакините успяха да се доберат до много важното първо попадение в срещата. След ново страхотно центриране на Борислав Цонев към главата на Алекс Петров, той намери колегата си центъра на отбраната Живко Атанасов младият бранител заби топката във вратата на Анатали Господин за 1:0, за да хвъри трибуните в екстаз.

Само 3 минути по-късно дойде и възможност за второ попадение за отбора на Георги Тодоров.  След бърза контраатака Паулиньо беше намерен очи в очи с Анатоли Господинов, но ударът му от малък ъгъл не уцели очертанията на вратата на гостите.

Авансът издържа обаче само 6 минути. След добре проведено нападение на гостуващия отбор и лоша намеса на бранителите на домакините при центриране Здравко Илиев върна топката на точката на дузпата, където Преслав Боруков необезпокоявано я прати зад гърба на Ники Михайлов за 1:1.

През второто полувреме нервите в състава на Георги Тодоров взимаха връх и в продължение на 30 минути състезателите така и не успяваха да изградят някаква смислена атака, която да застраши вратата на добре бранещия се Етър. 

В 71-та минути всъщност дойде и най-добрата възможност за частта и тя беше на сметката на гостите. Милчо Ангелов получи топката след търпелива атака на гостите. Нападателят се обърна и отправи мощен изстрел към далечния ъгъл на вратата на Николай Михайлов, но за щастие на "сините" привърженици топката профуча встрани. 

Както изглеждаше, че срещата ще завърши при равенство, така всичко се промени в 79-та минута. "Сините" получиха възможност да изпълняват пряк свободен удар на около 20 метра отляво от вратата на Етър. Зад топката остана Борислав Цонев, който с чудесен удар в близкия ъгъл преодоля и гиганта Анатоли Господинов, за да върне усмивките по лицата на феновете на Левски.

До края на срещата нови попадения не паднаха и по този начин Левски успя да се поздрави с втора поредна победа в efbet Лига. Отборът на Георги Тодоров събра 7 точки и се изкачи до 7-та позиция в класирането. Етър, от своя страна, остана последен с 0 точки, но вече с първи отбелязан гол през сезона. 

Левски - Етър 2:1

1:0 - Алекс Петков (37)

1:1 - Преслав Боруков (43)

2:1 - Борислав Цонев (79)

Ето и стартовите състави на двата тима: 

Левски: Николай Михайлов, Живко Атанасов, Алекс Петков, Ивайло Найденов, Орлин Старокин, Илия Юруков, Борислав Цонев, Паулиньо, Стайн Спиерингс, Здравко Димитров, Станислав Иванов;

Етър: Анатоли Господин, Антон Огнянов, Божидар Кацаров, Георги Купенов. Даниел Пехливанов, Здравко Илиев, Милчо Ангелов, Никола Колев, Пламен Крачунов, Преслав Боруков, Яни Пехливанов;