Левски стартира с подготовката си за гостуването на Етър във Велико Търново в среща от 25-ия кръг на efbet Лига. Мачът на стадион „Ивайло“ е в събота (16 март) от 15:15 часа.

„Сините“ проведоха първата си тренировка за седмицата, след като футболистите на Николай Костов получиха два дни почивка след нулевото равенство с Крумовград на „Герена“. В днешното занимание единственият отсъстващ бе вратарят Николай Михайлов, на когото му се роди дете преди няколко дни. Новото бразилско крило Фабио Лима, който беше заменен поради физически проблем в мача с новаците, се включи на пълни обороти в днешната тренировка.

Проблем пред Левски обаче може да бъде състоянието на централния нападател Рикардиньо, който напусна накуцвайки преждевременно тренировката и тепърва ще се изяснява колко е сериозна травмата му. Той няма да играе срещу „болярите“, защото е наказан.

Както е известно, в момента със сериозна травма при „сините“ е Илиян Стефанов, който дори претърпя операция на коляното и ще се завърне в игра едва след половин година.

Срещу Етър участие няма да вземат още Карлос Охене и Патрик-Габриел Галчев заради наказания. Наред с това столичани ще бъдат и без треньора си Николай Костов, който също бе санкциониран да не води „сините“ за една среща.