Възлови решения за бъдещето на Етър предстоят днес. Заседанието на клубната управа се чака с интерес, тъй като се готвят сериозни промени в клуба. Единственото сигурно е, че ще бъде приета оставката на Росен Кирилов като старши треньор.

По-любопитното обаче е дали ще бъдат уважени исканията на Александър Нанков и Красимир Балъков-младши да напуснат Управителния съвет. Бизнесменът Александър Нанков, който преди 6 години възроди клуба и бе основен негов двигател, вече категорично изяви желанието си да се оттегли.

Председателят на УС проф. Георги Камарашев, който е и зам.-кмет на Велико Търново, вече обяви, че е съгласен с този ход, но крайната дума ще имат всички членове на управата, сред които е и Цанко Цветанов, пише "Меридиан Мач".

Проф. Камарашев, който е полковник с дългогодишен стаж в армията, обяви, че занапред ще има политика на твърда ръка в Етър. След напускането на Росен Кирилов шефът се е срещнал с футболистите и обявил, че е крайно разочарован от представянето им в мачовете. Със сигурност ще има освободени играчи, както и нови имена, анонсира той.

Бюджетът на клуба е най-важната тема в разискванията. В Етър признаха, че има леко забавяне на плащанията, но така е в повечето клубове и до края на годината нещата ще бъдат изчистени. Самият Росен Кирилов преди да си тръгне също обяви, че проблемът не е финансов.