Наставникът на Етър Росен Кирилов остана доволен от минималната победа с 1:0 срещу Черно море във втори двубой от 16-тия кръг на efbet Лига. Кирилов допълни, че паузата за националните отбори идва в отличен момент за неговите играчи, особено след поредната доза травми.

„Днес победата беше задължително, но тя дойде срещу много силен отбор. Те бяха по-свежи в мача, но с много битка и дух успяхме да спечелим мача. Имахме и достатъчно късмет поради добрите намеси на Христо Иванов“, започна треньорът на Етър.

„Срещу големите отбори исках да сме по-дефанзивни, но днес исках да атакуваме повече. Силите ни свършиха през второто полувреме и това беше видимо. Получихме нови контузии, цели две принудителни смени и това ни попречи да направим смени за освежаване на състава в крач на срещата“.

„Паузата е животворна за нас. Момчетата с травми ще могат да се възстановят, а другите ще могат да презаредят батериите. През 2-те седмици искам да подобрим агресивността. Това се видя срещу Левски. Искам играчите да се възстановят и след това ще тренираме, за да можем да сме на добро ниво до края на полусезона“, завърши Кирилов.