Вече бившият наставник на Етър Велико Търново Росен Кирилов коментира напускането на клуба в предаването "Домът на футбола" в ефира на DIEMA SPORT.

"Тръгвам си с добро чувство към клуба, с хората, които работих тук, с футболистите. Взех решението с оглед създалото се напрежение в последните седмици, което падна върху клуба и отбора, не само заради негативните резултатите на тима, но и има едно напрежение в горните слоеве в управлението на клуба, което влияе и върху представянето на клуба", коментира Кирилов.

"Нямаше ръководни кадри в последния месец. Случката между Тодор Колев и Иван Стоянов не беше породена от напрежението в клуба, това беше инцидент, случи се на тренировката", добави той.

"Пътят, който извървяхме в последните 6 месеца бих процедирал и сега по този начин. Има доста проблеми, кратка подготовка, в началото тренирахме с 12 човека плюс юноши, контролите ги изиграхме трудно, защото нямаше хора. Стигна се и до контузии на ключови играчи, дойдоха неочаквано. Бяхме набрали скорост, но контузиите сложиха прът в колелото. Направихме и добри мачове. Ще си почина сега, искам да си изчистя главата. Играчите на Етър имат голям потенциал и скоро ще започнат да го показват. На играчите им трябва постоянство", заяви още Кирилов.