Окончателно „сбогом“ казва на футболната си кариера Иван Петков, пишат от клуба. Нападателят, който за последно влизаше в игра да помага на втория отбор на „Етър“, чийто помощник-треньор е, обяви, че вече е изиграл последния си мач на футболния терен и занапред изцяло се насочва към треньорската професия.

„Етър“ ще му направи официално изпращане, което ще бъде преди началото на съботния двубой срещу „Левски“. Аплодисментите от трибуните ще бъдат със сигурност горещи, а повече от сигурно – напълно заслужени!

Иван Петков е роден във В. Търново на 22 януари 1985 г. и е юноша на „Етър“. През 2005-2007 г. е в „Загорец“ (Нова Загора), след което четири сезона е нападател на „Калиакра“ (Каварна), с който играе и в „А“ група. През 2011-2012 г. е футболист на „Спартак“ (Варна), после отново два сезона в „Калиакра“.

От 2014 г. е играч на „Етър“ в продължение на цели 7 сезона, автор е на куп голове за „болярите”, а сърцатата му игра го е направила отдавна един от любимците на „виолетовите” фенове, които му дадоха прозвището Цар Иван. Попадението му срещу „Славия“ бе обявено за Най-красив гол в България за 2018 г.

През 2021-2022 г. бе футболист на „Янтра“, а от 2023 г. стана играещ помощник-треньор на втория тим на „Етър“ и наставник на децата, родени 2013 и 2014 г