Бившият треньор на ЦСКА, Левски, Етър, Унион Берлин и други Георги Василев говори в предаването „Домът на футбола“ по DIEMA SPORT. Опитният специалист сподели мнението си за българския футбол.

„Промяната беше очевидна. Томаш успя да обедини отбора и резултатите не закъсняха. Той е млад и амбициозен треньор. Дано това им стигне, защото ги чака тежък сезон. Той не е виновен, но трябва да носи бремето преди това на грба си. Иска да създаде здрав колектив с характер и качества, за да може в края на сезона Етър да остане в елитната група“, заяви Василев.

„ЦСКА и Левски се намират на различни полюси в своето развитие. Левски се бори за своето оцеляване. Наско Сираков е с качества, за да съхрани клуба и да го подобри. Според мен пролетта ще бъде коренно различна от есента. Отборът не е изживявал такива моменти. Бюджетът беше орязан. Привлякоха се футболисти за бройка, но тук говорим за липса на качество. В ЦСКА натрупаха самочувствие след победата над Рома“, добави още той.

„Наско успя да вкара ред, а сега много добра новина е, че се намери генерален спонсо, който ще покрива основното перо в клуба. Намериха треньор, който мисля, че е успешен ход. Опитен човек, който може да внесе много неща в спортно-технически план. Акрапович се доказа като специалист, който не се нуждае от доказване. В Локомотив Пловдив наложи своя стил на игра, въпреки редица проблеми. Показа, че взима футболисти, които са искани от него и играят на позициите, които иска. Затова дойде и със самочувствие в ЦСКА“, каза специалистът.

„Лудогорец от няколко години се стреми за промяна. Постоянно се опитват на тази промяна, но не става. Все още отборът не е това, което беше. Особено тази година разградчани отстъпват от това, което беше преди. Играта не е толкова плавна. Има епизодични прояви и затова имат друго лице. Пробваха много треньори. Спомням си преди години, когато беше първата промяна и стъпиха на криво. Взеха изключително добро име като Павел Върба, но и той не успя да се справи. Върнаха Станислав Генчев, което е добро решение, защото той познава отлично обстановката в отбора. Според мен той трябва да остане начело на тима“, каза Василев.

„Мисля, че съдийството в България е на добро ниво. В много моменти е преувеличена тяхната вина. Всеки човек бърка, стига да не е преднамерено. Виждаме колко грешки се правят по света. Но явно живота ни е създал да сме критични до крайност. Познавам президента на БФС и мога да кажа, че е много ерудиран човек. Такъв тип, който не си служи с натиск, както много другия“, добави още той.

Вижте в прикаченото видео какво още каза Георги Василев.