Етър излезе с отворено писмо до председателя на Съдийската комисия на БФС, в което "болярите" изразяват недоволството си от съдийството в мача с Левски. 

Публикуваме отвореното писмо без редакторска намеса:

ДО
ПРЕДСЕДАТЕЛЯ
НА СК ПРИ БЪЛГАРСКИ ФУТБОЛЕН СЪЮЗ
ГРАД СОФИЯ

ОТВОРЕНО ПИСМО
от СНЦ „ФУТБОЛЕН КЛУБ ЕТЪР ВТ“ / „ФК ЕТЪР ВТ”/
ГРАД ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Господин Председател,

Преди всичко искаме да заявим, че от началото на сезон 2020-2021, съдийството като цяло има своето положително развитие и в повечето срещи е на добро ниво. Нашият Клуб винаги е проявявал разбиране към грешките на съдиите, които са част от футболната игра, но когато грешките влияят на крайния резултат ние сме длъжни да реагираме.

Няма да влизаме в конкретика, мнението и становището ни е принципно и е важно съдийството на футболните срещи също да е принципно и безпристрастно. Без значение за кой Клуб става дума, на кое място е и дали има финансови или други проблеми.

Трудностите в нашия Клуб са обществено достояние и ние се стараем да си решаваме проблемите. Има избран нов Управителен съвет, който има намерение и желание да подобри състоянието на Клуба.

Нашите усилия в тази посока за съжаление не кореспондират с представянето на футболните съдии в определени срещи на представителния отбор. По наше мнение се забелязва негативно отношение към Клуба. Пример за това е последната среща с ПФК Левски София от 13.09.2020, в която съдийските грешки повлияха на резултата. Силно се надяваме да сме сгрешили в преценката си. Това ще го покаже времето и представянето на съдиите в предстоящите мачове. ФК „Етър ВТ” не се е отказал да се бори за мястото си в ЕФБЕТ Лига, това трябва да е ясно на всички.

Ръководството на Етър ВТ разчита на принципност, коректност и професионализъм от Вас, поверената Ви комисия и от футболните съдии.

С уважение:
Управителният съвет на СНЦ “ФУТБОЛЕН КЛУБ ЕТЪР ВТ”