Етър започва подготовка за новото първенство в понеделник. Първите очаквания бяха шампионатът да стартира на 24 юли и тимът да проведе двуседмична подготовка, но въпреки отлагането на старта за 7 август, плановете не бяха променени. Така играчите ще имат възможност да се готвят 4 седмици.

Клубът се разделя с нападателя Дино Мартинович, съобщи административният директор Страцимир Тинчев. Договорът на словенеца изтече и той ще продължи кариерата си в нов клуб.

„Благодарим на Дино за неговия принос за изпълнението на целта и добрите резултати на отбора. Желаем му успехи занапред в кариерата!”, обявиха от клуба.

Тримата преотстъпени досега играчи също се завръщат засега в отборите си – Тони Йорданов в ЦСКА, Ерол Дост в Лудогорец и Тони Иванов в Славия. Клубовете тепърва ще решават бъдещето им.

Етър ще се опита да задържи нападателя Флорент Боджадж, като му предлага нов договор. Косовският футболист обаче има и други оферти, докато разговорите му с великотърновския клуб продължават.

Работи се и по новата селекция, в тима вече се включиха първите нови попълнения защитникът Пламен Крачунов и нападателят Валентин Йосков, а тренировки след претърпяна операция подновява и Христофор Хубчев. Водят се разговори за контролните срещи, като първата ще бъде още в края на тази седмица.